Deutsche Telekom apuja un 17% el dividend i recomprarà accions per 2.000 milions

Preveu augmentar les vendes al voltant d'un 4% anual fins al 2027

María Campillo
Bolsamania | 10 oct, 2024 18:23
ep logo de deutsche telekom
Oliver Berg/dpa - Archivo

Deutsche Telekom ha presentat al seu Capital Markets Day l'estratègia de la companyia per iniciar una nova fase de creixement. Sota aquesta premissa, l'operadora alemanya de telecomunicacions ha anunciat el pagament d'un dividend de 0,90 cèntims per acció el 2024, un 17% més que els 0,77 cèntims per títol abonats el 2023. Així mateix, ha avançat que, a partir del 2025, posarà en marxa un programa de recompra d'accions pròpies per un import de fins a 2.000 milions d'euros.

"Deutsche Telekom vol créixer encara més ràpid als propers anys. Les economies d'escala globals i l'ús sistemàtic de la intel·ligència artificial (IA) hi exerciran un paper clau, així com un model de negoci basat en dades", ha indicat l'empresa.

En concret, basant-se en les xifres financeres de l'exercici anterior, el grup espera un creixement anual mitjà al voltant del 4% tant en els ingressos nets com en els ingressos per serveis fins al 2027. També preveu que l'EBITDA ajustat augmenti una mitjana d'entre el 4% i el 6% anual.

Tot i això, ha subratllat que el "creixement procedirà dels negocis dels dos costats de l'Atlàntic". Per al grup, excloent-ne els Estats Units, Deutsche Telekom espera que els ingressos per serveis s'incrementin una mitjana anual del 2,5% al ​​3%, i l'EBITDA ajustat AL entre el 3% i el 4%.

Alhora, estima que el benefici ajustat per acció augmenti una mitjana de més de l'11% anual, fins a assolir uns 2,50 euros el 2027, i que el flux de caixa lliure (AL) pugi fins a 21.000 milions d'euros.

"Estem iniciant la següent etapa", ha dit Tim Höttges, CEO de Deutsche Telekom. "Durant els últims anys, la nostra estratègia ens ha convertit en el número u indiscutible a Europa. Hem aconseguit o fins i tot superat gairebé tots els nostres objectius i ara valem més que tots els nostres competidors al nostre continent junts. Seguirem desenvolupant aquesta posició en el futur, per exemple, intensificant encara més l'ús de la intel·ligència artificial”.

Durant el Capital Markets Day, el grup ha confirmat la seva "atractiva remuneració als accionistes". Al futur, es continuarà repartint entre el 40% i el 60% del benefici per acció ajustat recurrent en forma de dividends.

El 2027, Deutsche Telekom preveu generar un total de més de 15.000 milions d'euros, a més de les inversions en el negoci i els pagaments de dividends.

"Aquest marge de maniobra donarà a Deutsche Telekom la flexibilitat per augmentar la seva participació en T-Mobile US o recomprar accions addicionals, a més de facilitar la flexibilitat estratègica general. S'espera que les inversions del Grup (excloent-ne els Estats Units) excloent-ne les despeses d'espectre mòbil representen al voltant del 21% dels ingressos per serveis el 2027. S'espera que l'índex de palanquejament (deute net incloent-hi arrendaments sobre EBITDA ajustat) es mantingui estable a partir del 2024, en 2,75 o menys", ha explicat la companyia.

El creixement es veurà impulsat per la millora del model de negoci. Per això, Deutsche Telekom es vol basar més en les dades i en l'automatització i reforçar l'ús de la intel·ligència artificial.

contador