Deutsche Bank eleva Grifols a comprar i puja la seva valoració a 30 euros per acció

Després del fracàs de Vertex amb un medicamiento que era un risc per al grup català

César Vidal
Bolsamania | 14 jun, 2021 10:50
ep archivo   fbrica de grifols a parets del valls barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes de Deutsche Bank han elevat el seu consell sobre Grifols de mantenir a comprar. A més, han millorat un 20% la seva valoració, fins als 30 euros per acció des dels anteriors 25 euros per títol.

Grifols-B
8,040
  • -0,74%-0,06
  • Max: 8,23
  • Min: 8,03
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,36
13:17 20/09/24

El banc alemany ha realitzat aquesta millora després del fracàs d'un medicament que desenvolupava Vertex i que hauria pogut ser un risc per a Grifols. La companyia nord-americana es va desplomar en borsa divendres passat després de l'anunci, mentre el grup català es va disparar un 8%.

Grifols compta amb una quota de mercat propera al 70% "a l'espai de deficiència d'alfa-1 antitripsina", segons destaca Deutsche Bank, de manera que un medicament de Vertex en aquest camp era un risc important que en aquests moments ha quedat contrarestat.

"La nostra anàlisi recent havia indicat clarament la importància d'obtenir claredat sobre el risc de Vertex per tenir.ne una visió més constructiva", afirmen aquests analistes, cosa que finalment va succeir i que motiva la seva millora de consell i valoració.

El dèficit d'alfa 1 antitripsina és una de les principals causes de MPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica) i d'altres patologies que afecten el ronyó, com la cirrosi.

Els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 34 euros, destaquen que el medicament de Vertex "era una de les principals amenaces competitives per a Grífols", ja que "alfa 1 antitripsina suposa un 15% de les seves vendes totals i probablement té encara més pes en EBITDA, atès que es tracta d'una de les proteïnes amb marges més elevats".

Sabadell destaca que "Grifols és líder de mercat en aquest segment amb el seu producte Prolastin C i té una quota de mercat mundial del 67%".

contador