Deutsche Bank creu que Santander està "en el camí correcte"

El banc va detallar aquest dimecres el seu pla estratègic durant el Dia de l'inversor

Nieves Amigo
Bolsamania | 04 abr, 2019 13:22
ana botin santander investor day portada
Banco Santander

Banco Santander

4,480

17:35 04/10/24
1,20%
0,05

Els experts de Deutsche Bank creuen que Banc Santander està "en el camí correcte" després d'escoltar les explicacions que van donar aquest dimecres els responsables de l'entitat durant la presentació a Londres del seu pla estratègic. Això sí, l'entitat alemanya té una previsió de ROTE per 2021 de l'11,8%, per sota de l'estimació de ROTE a mitjà termini del banc, d'entre el 13% i el 15%. Pel que fa al CET1, Deutsche Bank el situa a l'11,94% el 2021, davant la previsió de l'entitat d'entre el 11% i el 12% a dos anys.

Després de conèixer els detalls del pla estratègic del banc càntabre, Deutsche reitera el consell de comprar sobre Santander, amb un preu objectiu de 5,1 euros. En la seva opinió, els aspectes més destacats d'aquesta presentació inclouen el "creixent interès" del banc per qüestions relacionades amb els pagaments de negocis amb la finalitat de capturar oportunitats de negocis sense explorar. També li resulta rellevant l'augment de mesures de reducció de costos entre les diferents unitats anunciat per l'entitat, aprofitant al mateix temps els serveis compartits.

Igualment destaquen des de Deutsche Bank el full de ruta de Desenvolupament Regional comunicada per Santander, l'assignació de capital i els plans per aconseguir els seus objectius de CET1 i la nova gestió simplificada.

SEGUEIX PUJANT

Després de revalorar-se aquest dimecres un 2% -en línia amb el bon comportament de la resta de bancs cotitzats-, Santander es manté aquest dijous en positiu, encara que per la mínima.

L'entitat va comunicar que preveu invertir 20.000 milions en la digitalització fins al 2022. També va indicar que estima estalviar 1.200 milions a mitjà termini amb un pla d'eficiència.

contador