Delphi prepara un ERO de 500 persones a la seva planta de Sant Cugat del Vallès

La fàbrica vallesana està immersa en un procés de reindustrialització

Europa Press
Bolsamania | 18 mar, 2016 14:40 - Actualitzat: 18:47
delphi

El fabricant de bombes d'injecció per a l'automoció Delphi presentarà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) el proper 29 de març que afectarà la totalitat de la plantilla de Sant Cugat (al voltant de 540 treballadors).

Morán ha explicat que l'empresa els ha lliurat el document de preavís i els ha instat a constituir una comissió negociadora, per la qual cosa ha lamentat que la companyia «segueixi la seva estratègia».

Ha dit que els integrants de la campanya de suports que van iniciar, encapçalada per l'alcaldessa de la localitat, Mercè Conesa, i amb mostres de suport com la de la consellera d'Ocupació, Dolors Bassa, membres del Govern i el front comú que van escenificar els alcaldes de Rubí, Terrassa, Sabadell, Barberà, Cerdanyola i Ripollet, «s'han endut la mateixa sorpresa» que els treballadors, segons ha informat a Europa Press el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán.

LENTITUD EN LES NEGOCIACIONS

D'altra banda, la fàbrica vallesana està immersa en un procés de reindustrialització des que la firma va anunciar, a principis de febrer, la seva intenció de tancar la fàbrica a finals d'aquest any, i per a Morán aquest ERO «no ajuda en aquest procés». No obstant això, ha indicat que el dia de la presentació de l'expedient l'empresa els facilitarà el pla per a la planta.

Morán ha assegurat que es podria haver fet abans «per debatre l'oferta», i ha concretat que la dotzena d'empreses que es van interessar al principi per la reindustrialització s'han reduït a tres o quatre, encara que ha matisat que, malgrat la rebaixa, l'interès és més gran.

contador