Els analistes de Bolsamanía fan una selecció que inclou també apostes internacionals
Hi ha bones previsions per a les borses de cara al segon trimestre. S'espera que la pandèmia es vagi controlant cada vegada més, que les vacunacions augmentin progressivament, que les economies vagin recuperant gradualment... i que tot això es reflecteixi en els índexs. L'optimisme és generalitzat, i potser també exagerat d'acord amb tots els problemes que hi ha amb AstraZeneca, que podrien truncar els objectius d'immunització.
César Nuez i José María Rodríguez, analistes de Bolsamanía, han triat deu títols amb què aprofitar aquest bon to als mercats. A Espanya els agraden els grans, que reconeixen que estan molt bé i que seguiran impulsant l'IBEX, mentre que fora del nostre país tenen el mateix nombre de favorits, entre els quals destaquen el luxe i les automobilístiques.
Repsol. S'ha recuperat molt bé des de finals de l'any passat. Ha aconseguit pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions i va polvoritzar el nivell clau de mitjà i llarg termini que tenia als 9 euros. Amb això s'ha confirmat un canvi de tendència. Per a les properes sessions estarem atents al final de la consolidació de les últimes setmanes. Un tancament per sobre dels 11,14 euros ens faria pensar en unes pujades fins al nivell dels 14 euros.
Telefónica. Començava l'any pujant per sobre de la mitjana de 200 sessions i, després de perforar el nivell dels 4 euros, podria estar confirmant un canvi de tendència a mitjà i llarg termini. El primer objectiu de pujada el podríem situar als 4,5 euros, però si el supera no descartem una extensió dels guanys fins al nivell dels 5,5 euros.
Santander. Fa diverses setmanes que està consolidant el trencament dels 2,8620 euros i podria estar donant forma a una figura de continuació de tendència. Estarem molt atents a un tancament per sobre dels 3,0680 euros, ja que podria portar pujades fins al nivell dels 3,80 euros.
Viscofan. Aquest títol està lateral des de fa un any. Està triangulant, acostant-se al vèrtex d'un triangle i, si és capaç d'acabar trencant a l'alça, el normal és que vagi a màxims històrics, a la zona de 63 euros. És un títol conservador que no ha donat cap ensurt durant la crisi.
Alphabet. Des de fa un any acumula una pujades del 120%. Després del moviment lateral dels últims dos mesos, aconseguia superar els màxims històrics que tenia als 2.145 dòlars. El valor de Nasdaq es queda en pujada lliure i sembla molt probable que vegem alces fins al nivell dels 2.500 dòlars durant les pròxima setmanes.
Apple. Valor alcista a mitjà i de llarg termini on els hi hagi. A molt curt termini sembla estar deixant enrere resistències, cosa que deixa la porta oberta que es dirigeixi cap al buit baixista de la sessió del 17 de febrer a les 133,19 dòlars. I per sobre ja no hi ha res realment important fins als màxims històrics als 145 dòlars. Molt important que el suport dels 116,21 dòlars aguanti en tot moment.
Schneider Electric. La companyia del CAC ha cridat l'atenció dels experts de Bolsamanía durant les últimes sessions en aconseguir posar fi al moviment lateral dels últims tres mesos. Ha trencat els màxims històrics que tenia als 130,70 euros, cosa que li permet cotitzar en pujada lliure. Sembla molt probable que durant les properes sessions puguem veure com segueix escalant posicions fins al nivell dels 140 euros.
Louis Vuitton. Està en màxims històrics i dins d'un canal alcista manual des dels mínims de març. Els analistes de Bolsamanía creuen que el més normal és que busqui la part alta del canal a la zona de 660 euros.
Tesla. És un valor apropiat per als que agradi més el risc. Va deixar un martell a principis de març als 539 dòlars. La sobrevenda setmanal és molt alta i això, en condicions normals, limita molt el risc de caigudes addicionals. Interessant sempre que respecti aquest martell de principis de març. Objectiu: els màxims històrics als 900 dòlars.
BMW. Ha polvoritzat la directriu baixista de llarg termini i, més, presenta un 'cap i espatlles invertit' molt evident. Qualsevol caiguda que pogués haver-hi de certa importància, sobretot si baixés fins al suport de 77 euros, s'hauria d'interpretar com una oportunitat d'entrada, amb objectiu en els màxims històrics als 123,75 euros.