Dancausa (Bankinter): "Ens vam beneficiar del cas Popular i de la crisi de Catalunya, però no vam ser proactius"

La consellera delegada ha matisat que els dos fets no són representatius en el creixement de 2017 del banc

  • "Catalunya és molt important" per a la seva entitat i l'aposta del banc per aquesta regió "és clara", ja que representa el 14% del total dels ingressos
Alberto Sanz
Bolsamania | 25 gen, 2018 14:46
ep dancausa bankinter 20170427120402
JMCADENAS /BANKINTER

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, ha assegurat aquest dijous que "ens hem beneficiat del cas de Banc Popular i de la crisi de Catalunya, però no vam ser proactius per captar clients amb aquests successos", afirma l'executiva durant la presentació dels resultats del banc de 2017.

Bankinter
7,410
  • 0,54%0,04
  • Max: 7,42
  • Min: 7,33
  • Volume: -
  • MM 200 : 7,28
17:35 23/12/24

En cas de Popular, la consellera delegada de Bankinter ha indicat que "amb la confusió que es va crear els clients es van acostar a l'entitat". Tot i això, ha indicat que aquest fet no ha estat representatiu per al creixement del banc. Per la seva banda, pel que fa a Catalunya, Dancausa ha explicat que en un primer moment hi va haver "inquietud" a Catalunya, però "els números es van normalitzar fa temps" i "la situació (ara) està en calma, no hi ha sortides" o, almenys, Bankinter no ho està notant, ha apuntat.

"Els diners són molt porrucs", ha valorat, i ha reflexionat que li hauria agradat "que aquests diners no haguessin arribat, perquè era més important el que estava passant --en referència a les sortides de dipòsits que algunes entitats van patir en el mes d'octubre-- que uns milers de milions".

Dancausa, ha afirmat que en la crisi de Catalunya "han pesat raons molt més emocionals que racionals", al mateix temps que ha confiat que es puguin "trobar nous camins" per recuperar l'estabilitat política. La primera executiva de Bankinter considera que "Catalunya és molt important" per a la seva entitat i l'aposta del banc per aquesta regió "és clara", ja que representa el 14% del total dels ingressos. "Volem veure Catalunya dins d'Espanya", ha subratllat.

La dirigent del banc ha explicat que en un primer moment hi va haver "inquietud" a Catalunya, però "els números es van normalitzar fa temps" i "la situació actual està en calma, no hi ha sortides" o, almenys, Bankinter no ho està notant, ha apuntat. Dancausa i ha afirmat que en la crisi de Catalunya "han pesat raons molt més emocionals que racionals", i alhora ha confiat que es puguin "trobar nous camins" per recuperar l'estabilitat política.

"NO" A L'IMPOST A LA BANCA

La responsable de Bankinter ha donat la seva valoració sobre la proposta del PSOE de crear un impost a la banca per finançar les pensions. Dancausa ha afirmat que cal ser "rigorós" a l'hora de plantejar una cosa així, ja que els temes fiscals són "molt delicats" i no poden ser discriminatoris.

"No m'agrada gens", ha reconegut Dancausa durant la presentació dels resultats de l'entitat corresponents a l'exercici 2017, període durant el qual l'entitat va obtenir un benefici rècord de 495.200.000 d'euros el 2017, fet que suposa un increment de l’1% respecte a l'exercici anterior. La primera executiva de Bankinter considera que "els impostos que es posen a empreses al final els acaben pagant els ciutadans", de manera que "cada vegada s'enganya menys amb aquest tipus de propostes".

FUSIONS TRANSFRONTERERES

La consellera delegada de Bankinter ha afirmat que, després de la integració de Popular a Santander i de Banc Mare Nostrum (BMN) a Bankia, "ja no queda molt espai per a majors fusions" a Espanya, si bé ha assenyalat que no es pot descartar que hagi integracions transfrontereres. "La consolidació del sector està acabada, una altra cosa és que quedin serrells", ha assenyalat

María Dolores Dancausa no veu a curt termini "cap fusió més" després que a Espanya s'hagi passat de seixanta a dotze entitats supervisades pel Banc Central Europeu (BCE) i ha afegit que, "per descomptat", Bankinter no les està contemplant. "Una altra cosa són les fusions transfrontereres. No cal descartar que això passi", ha apuntat.

contador