Al voltant d'un 80% dels experts aconsella comprar aquests títols
Encara que a alguns podria resultar-se estrany, a causa de la patacada terrible que està tenint a l'any (és el pitjor valor de l'IBEX, amb descensos del 65%), té lògica que IAG sigui un dels títols més recomanats actualment, segons recull FactSet. El panorama s'aclareix i, amb aquest teló de fons, les apostes passen per tornar als que més han patit per la pandèmia. A dia d'avui, el 73% dels experts aconsella 'comprar' IAG i un 27%, 'mantenir-la'. No apareixen recomanacions de venda en FactSet, mentre que els analistes li donen un preu objectiu mitjà al grup d'empreses de companyies aeries d'1,7 euros (en línia amb el nivell de cotització actual).
La dues grans acereries, Acerinox i ArcelorMittal, que a l'any cauen al voltant d'un 13% respectivament, són també favorites dels analistes dins de l'IBEX. Un 84% d'ells aconsella 'comprar' Acerinox i un 16%, 'mantenir' (preu objectiu de 9,69 euros, xifra que suposa un potencial del 11%). Per la seva banda, un 80% recomana 'comprar' Arcelor Mittal (un 10%, 'mantenir', i un 10%, 'vendre'), amb un preu objectiu mitjà de 15,5 euros (+12% des dels actuals nivells de cotització). Jefferies aconsellava a finals d'octubre 'comprar' Acerinox (preu objectiu de 10,50 euros), mentre que les acereries són les dues principals apostes de JP Morgan en un sector en recuperació.
José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, creu que l'aspecte tècnic d'Acerinox (que aquest dimecres va pujar amb força) ha millorat després de tancar el buit baixista setmanal de març, que és una resistència que tenen gairebé tots els títols i que no tots han tancat. "Ja no presenta resistències importants fins als màxims anuals de gener, als 10,20 euros", explica. ArcelorMittal, per la seva banda, està començant a 'treure el cap' per sobre de la directriu baixista dels últims anys. "Està començant a donar senyals de fortalesa després de tres anys de caigudes. Té una resistència molt forta, que dubto molt que aconsegueixi superar, a la zona dels 17 euros", afegeix Rodríguez.
Pel que fa a l'aspecte d'IAG, reconeix que és un títol "molt difícil d'analitzar tècnicament" a dia d'avui. "L'única cosa bona que ha fet durant aquesta última pujada és construir un primer màxim creixent. Però, més enllà d'això, no té figura de tornada", subratlla. Segons José María Rodríguez, perquè IAG torni a ser alcista ha de passar "molt, molt de temps". "Encara que és cert que per algun costat cal començar-ho", reconeix.
ACS I GRIFOLS, ELS ALTRES FAVORITS
ACS i Grifols completen aquest grup de cinc títols favorits dels experts, segons els registres de FactSet. ACS és un 'històric' entre els preferits, i això segueix sent així. Un 86% dels analistes aconsella 'comprar' i un 14%, 'mantenir'. Li donen un preu objectiu mitjà de 32 euros, xifra que implica un potencial de pujada del 23% des dels preus actuals.
"(ACS) està començant a 'treure el cap' per sobre del lateral dels últims sis mesos. Té una resistència molt forta als 25,40 euros i l'està començant a superar. No obstant això, té una altra resistència més potent encara a la zona de 27. No em desagrada dins el sector, tot i que és veritat que és un títol avorrit", explica l'expert de Bolsamanía.
Grifols té el suport del 81% dels analistes, que recomanen 'comprar', mentre que el 19% té un consell de 'mantenir'. Aquest dimecres JP Morgan aventurava un quart trimestre més complicat pels problemes d'aprovisionament de plasma, però la veritat és que el consens aposta per la farmacèutica i li atorga un preu objectiu de 32,55 euros, xifra que implica un potencial del 28%.
"D'aquests cinc, a mi el que més m'agrada és Grifols, perquè és l'únic que de veritat és alcista a mitjà termini. L'única condició és que no perdi mai els mínims de setembre (21,27 euros). Mentre no perdi aquest nivell, aprofitaria les caigudes per entrar-hi", conclou Rodríguez.