CriteriaCaixa adquirirà fins a un 5% del capital d'Europastry a la sortida a borsa

Permetrà al hòlding guanyar exposició al sector de l'alimentació

María Campillo
Bolsamania | 26 set, 2024 18:22
ep instalaciones de europastry en oldenzaal paises bajos
EUROPASTRY

CriteriaCaixa, hòlding que gestiona el patrimoni empresarial de la Fundació La Caixa, ha formalitzat el seu interès a entrar al capital social d'Europastry, en el marc del procés d'Oferta Pública de Venda (OPV) en què està immersa la companyia. Per això, s'ha compromès a adquirir-ne una participació a l'OPV de fins a un 5% de la companyia.

"L'operació s'emmarca en la política d'inversió de CriteriaCaixa, que selecciona empreses capdavanteres en sectors altament atractius, amb capacitat de creixement i generació de valor", ha explicat la companyia.

Aquesta inversió permetrà al holding guanyar exposició al sector de l'alimentació. Així mateix, encaixa en l'estratègia de CriteriaCaixa de buscar opcions d'inversió amb enfocament de llarg termini que li permetin obtenir un dividend atractiu.

Europastry, empresa d'alimentació especialitzada en productes de fleca congelada, sortirà a borsa a Espanya el proper 10 d'octubre, després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors hagi autoritzat el fullet per debutar al mercat.

La companyia ha establert el rang del preu de l'oferta entre 15,85 i 18,75 euros per acció. La mida màxima de l'oferta, incloent-hi l'opció de sobreadjudicació, és de 555 milions d'euros.

CriteriaCaixa va presentar al mes de juny passat el seu Pla Estratègic per al període 2025-2030, que situa com a prioritat aportar un dividend ininterromput i creixent a la Fundació La Caixa que li permeti continuar desenvolupant la seva acció social.

Alhora, "el Pla reafirma també el paper de CriteriaCaixa com a agent estabilitzador de l'economia espanyola, reforçant l'aposta per companyies de sectors estratègics com la banca, l'energia, les telecomunicacions i les utilities, així com fomentar el desenvolupament industrial futur mitjançant la inversió en nous sectors i projectes", ha subratllat.

El nou pla dona continuïtat a l'estratègia que CriteriaCaixa ha dut a terme als últims mesos, amb operacions com l'increment de participació en Telefónica (9,9%), així com l'entrada al capital de companyies de primer nivell com a ACS (9,4%), Colonial (17%) i Puig (3%).

contador