Baixa el preu objectiu de Bankia mentre que Jefferies fa el mateix amb Santander
Els bancs estan entre els títols que més cauen aquest dilluns dins de l'IBEX. Santander cedeix a prop d'un 1% en un dia en què Jefferies n'ha retallat el preu objectiu fins als 3,30 euros des dels 3,60 euros anteriors (reitera 'vendre'). Aquesta retallada de valoració per part de la companyia és el segon en menys de tres mesos i implica un potencial de caiguda del 9% pel banc càntabre. Bankia, per la seva banda, retrocedeix més d'un 1% després de la rebaixa de Credit Suisse fins als 1,74 euros des d'1,90 euros. El nou preu està un 3% per sota del preu actual de cotització.
A més de la retallada de Bankia, Credit Suisse reitera CaixaBank com la seva aposta favorita a Espanya (3 euros, 'sobreponderar'); manté Sabadell sense canvis (0,96 euros, 'neutral') i millora Unicaja fins als 0,9 euros des dels 0,81 euros ('neutral').
Aquests ajustos en les valoracions de les entitats financeres es produeixen a una setmana que aquestes presentin els seus resultats. Bankinter presenta els seus aquest dijous, però no serà fins a la setmana que ve quan arribin els comptes de Bankia (dimarts, 28 de gener); Santander (dimarts, 29 de gener); Sabadell (dijous, 30 de gener) i BBVA i CaixaBank (divendres, 31 de gener).
Credit Suisse aprofita també a l'informe per retallar les seves estimacions de benefici ajustat per 2020-2021 entre un 5% i un 7% en la mesura que adopta una posició més conservadora sobre el creixement dels préstecs i reformula les seves estimacions de provisions.
AJUST A BBVA I SANTANDER
Credit Suisse informa també aquest dilluns que ha realitzat un ajust en les estimacions per 2019 per a BBVA del -27% per incorporar el deteriorament del fons de comerç dels Estats Units de 1.320 milions d'euros anunciat el 19 de desembre. "No obstant això, fem ajustos molt marginals en les nostres estimacions per al 2020 i 2021, i mantenim sense canvis el preu objectiu en 4,2 euros i la recomanació d''infraponderar'".
"Per al quart trimestre esperem que el banc registri un benefici net de 1.000 milions, per a uns beneficis subjacents de 4.200 milions l'any", afegeixen des de Credit Agricole.
Pel que fa a Santander, fan també una ajust en les seves estimacions de 2021, encara que menor (0%-1%), al mateix temps que deixen sense canvis el seu preu objectiu de 4,50 euros i la seva recomanació de 'sobreponderar'.
"Per al quart trimestre esperem que el banc càntabre registri un benefici de 2.500 milions, impactat positivament pel guany de 700 milions de Cacei, amb la qual cosa el benefici net seria de 1.780 milions", expliquen des de Credit.