Credit Suisse, "optimista" amb els bancs espanyols: "Hi ha indicis de resiliència"

L'evolució dels actius gestionats donen suport a la preferència per la banca espanyola, asseguren

Álvaro Estévez
Bolsamania | 23 jun, 2022 15:11
santander caixabank bbva bancos

Està sent un bon any per als bancs espanyols. Des de començament del 2022, els títols de CaixaBank s'han revalorat un 43%, els drets de Sabadell han repuntat un 39% i les accions de Bankinter han avançat al voltant del 30%, mentre que Unicaja ha pujat a la borsa al voltant d'un 9%. Al costat negatiu de la balança hi ha Santander i BBVA, que han retrocedit al voltant d'un 6% i un 22%, respectivament.

BBVA
9,302
  • -0,77%-0,07
  • Max: 9,32
  • Min: 9,13
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,39
17:35 20/12/24
Banco Santander
4,357
  • -0,95%-0,04
  • Max: 4,38
  • Min: 4,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,40
17:35 20/12/24
Caixabank
5,086
  • -1,40%-0,07
  • Max: 5,11
  • Min: 5,03
  • Volume: -
  • MM 200 : 5,04
17:35 20/12/24

En aquest sentit, Credit Suisse ha elaborat un informe sobre la banca espanyola en què les dades sectorials sobre l'evolució dels actius gestionats donen suport a la preferència de la companyia suïssa pels actius espanyols.

"Les dades d'Inverco sobre els actius espanyols al maig segueixen apuntant a la resistència dels nous fluxos nets de diners, malgrat un cert deteriorament dels saldos vius globals a causa de la volatilitat desfavorable recent del mercat", assenyalen els experts del banc helvètic, alhora que destaquen que CaixaBank ha registrat els fluxos d'actiu més grans sota gestió de l'últim mes, “aconseguint una quota de mercat del 73% a 'front book' i del 24,7% a 'back book' (+2 punts bàsics enfront de l'abril)”.

“Les entrades d'actiu sota gestió acumulades per CaixaBank des del començament de trimestre representen el 2,6% dels saldos vius, cosa que atorga al banc una quota de mercat total del 41,5% al ​​'front book', la més alta en comparació amb els seus homòlegs”, expliquen des de Credit Suisse. Així mateix, assenyalen que els saldos vius al maig es van mantenir “resistents, amb un creixement de l'1% intermensual”, fet que contrasta amb un lleuger descens del saldo total del sector. “El consens espera que els ingressos per comissions de CaixaBank a Espanya disminueixin un 1,6% al segon trimestre respecte al primer trimestre del 2022”, afegeixen.

D'altra banda, el banc suís subratlla que Santander ha recuperat els fluxos d'entrada d'actius sota gestió el maig passat, arribant a una quota de front book del 5%, encara que no va arribar a compensar les sortides acumulades des de començament de trimestre, que en total representen el 0,8% dels saldos vius. "No obstant, el banc manté una sòlida quota de mercat al back book, del 15,7%, malgrat una contracció del 0,8% intermensual al total d'actius en circulació", afegeixen. A més, assenyalen que les expectatives del consens preveuen una reducció dels ingressos per comissions del banc de Ana Patricia Botín a Espanya d'un 1,3% intertrimestral al segon trimestre de 22.

Pel que fa a BBVA, el més copejat a la borsa dels grans bancs espanyols, Credit Suisse es manté “optimista”. El motiu? Les entrades d'actius sota gestió de BBVA al maig van suposar una quota de mercat del 3,9% al front book: “Encara que van ser més febles aquest mes, els fluxos nets de diners nous van continuar augmentant des del començament de trimestre, representant el 3,8% dels saldos vius i aconseguint una quota de mercat del 35,4% al front book acumulat”. Així mateix, destaquen que el banc biscaí manté una quota de mercat del 14,3% al 'back book', així com l'estimació del consens d'un repunt dels ingressos per comissions de BBVA a Espanya del 2,4% al segon trimestre del 2022.

Així, des de Credit Suisse reiteren el seu consell de neutral sobre BBVA i un preu objectiu de 5,6 euros, mentre que per a CaixaBank i Santander el seu consell és sobreponderar amb un preu objectiu de 3,9 euros i 4 euros, respectivament.

Des de la companyia helvètica asseguren continuar veient "evidències de resistència" als mercats espanyols "que apuntalen el creixement dels ingressos per comissions dels productes d'inversió dels bancs espanyols". "Encara que no preveiem que les properes pujades de tipus del BCE provoquin un canvi dʻactius cap als dipòsits bancaris, creiem que una dinàmica de mercat relativament més resistent serà un motor directe del creixement dels ingressos", sentencien.

contador