Corea del Sud multa Tesla amb 2,12 milions d'euros per presumpta publicitat enganyosa

L'organisme regulador imposarà una altra sanció de 742 euros per violar la Llei de comerç electrònic

Bolsamanía
Bolsamania | 03 gen, 2023 19:02 - Actualitzat: 19:02
tesla y

La Comissió de Comerç Just de Corea del Sud ha decidit multar Tesla amb 2.852 milions de wones (2,12 milions d'euros) per presumptes violacions de la Llei d'Exhibició i Publicitat, a causa, d'entre altres factors, exageracions al quilometratge que es pot conduir amb una sola càrrega i en el rendiment dels carregadors, així com en els costos de combustible en comparació dels vehicles de gasolina, segons ha informat el mateix organisme.

Segons l'entitat coreana, aquestes pràctiques contràries a la Llei de Publicitat s'han produït des del 16 d'agost de 2019 passat, i la companyia va publicar a la seva pròpia pàgina web característiques dels seus vehicles que no es corresponien amb les prestacions reals.

A més, l'organisme regulador ha comunicat una altra sanció d'un milió de wons (742 euros) per presumptes infraccions a la Llei de comerç electrònic. Entre els actes constitutius de sanció hi ha impediments a la cancel·lació de comandes en línia i manca de dades sobre les condicions de compra i devolució.

"La Comissió de Comerç Just continuarà monitoritzant els comportaments d'etiquetatge i publicitat deslleials que puguin induir a error en l'exercici dels productes, i inspeccionarà i gestionarà contínuament els comportaments que restringeixin o dificultin l'exercici legítim dels consumidors del seu dret a cancel·lar comandes", ha destacat l'organisme.

contador