Com afectarà els resultats de Repsol la caiguda del marge de refinació?

Els experts valoren el trading statement del segon trimestre de la companyia

Virginia Mora
Bolsamania | 11 jul, 2024 11:21 - Actualitzat: 18:07
ep archivo   el presidente de repsol antonio brufau durante la clausura del xii simposio empresarial
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Caigudes destacades aquest dijous en Repsol, que s'ha deixat un 1,72% a la borsa després d'haver donat a conèixer el trading statement del segon trimestre, que ha revelat una reducció de la producció de l'1,2% i una caiguda al marge de refinament de l'1,6%. Els experts ja han valorat aquestes xifres i també han explicat com podria afectar els resultats de la companyia, que donarà a conèixer els seus comptes del trimestre i del primer semestre el proper 24 de juliol.

Repsol
11,015
  • -0,05%-0,01
  • Max: 11,07
  • Min: 10,88
  • Volume: -
  • MM 200 : 13,08
17:35 20/12/24

La companyia ha tocat en borsa mínims no vistos des del febrer amb la reculada d'aquest dijous, que ha arribat a superar el 3%, cosa que els estrategs de Sabadell ja descomptaven pel "fluix" trading statement donat a conèixer per Repsol i en el qual destaca la "notable caiguda" del marge de refinació.

En concret, s'ha reduït fins a 6,3 dòlars per barril, des dels 11,4 dòlars del primer trimestre i també enfront dels 8 dòlars de la previsió, assenyalen aquests analistes, que posen també l'accent sobre la caiguda, encara que "en menor mesura" del preu del gas Henry Hub fins als 1,9 dòlars/MBtu enfront dels 2,3 dòlars/MBtu del trimestre anterior i els 3 dòlars/MBtu contemplats a la previsió.

"Contràriament, el preu del Brent millora", diuen els experts de Sabadell. Segons les xifres reportades per Repsol, ha millorat fins als 85 dòlars el barril, des dels 83,2 dòlars el barril el primer trimestre, i enfront dels 80 dòlars de la previsió. Per la seva banda, la producció "es queda força estable", en situar-se en 589.000 barrils al dia, enfront dels 590.000 dels tres primers mesos, i en línia amb les previsions.

Amb aquestes xifres sobre la taula, per als resultats del segon trimestre, a Sabadell preveuen un BDI ajustat d'uns 715 milions d'euros (-44% respecte al primer trimestre i -14% respecte al període abril-juny del 2023), cosa que indiquen, que "estaria per sota de consens", que espera una caiguda del 12% després d'haver començat a "revisar-lo a la baixa a l'últim mes".

Aquests experts, no obstant, mantenen el consell de sobreponderar els títols de la companyia.

Per la seva banda, els analistes de Renta 4 també han valorat les xifres de la petroliera, i l'efecte que podrien tenir als resultats. "Esperem que els elevats preus del Brent es vegin compensats per la caiguda a l'Henry Hub i el deteriorament als marges de refinació, mantenint-se dins de la guia oferta per la companyia per al 2024", assenyalen.

Amb aquestes xifres, i segons les seves estimacions, esperen uns resultats del segon trimestre "en línia amb el consens de FactSet tant a EBITDA (2.030 milions d'euros Renta 4 i 2.100 milions FactSet), com a EBIT (1.428 milions Renta 4 i 1.373 milions FactSet).

Les seves projeccions també són similars pel que fa al benefici net (800 milions d'euros Renta 4 i 798 milions FactSet). No esperaven un "impacte significatiu" en la cotització, "atès que Repsol fa dies que cotitza a la baixa pel conegut deteriorament als marges de refinació al sector" del qual ja han anat donant compte altres companyies, però no obstant els títols de l'espanyola tornen a ressentir-se a la borsa.

A Renta 4 han aprofitat per reiterar la seva recomanació de sobreponderar Repsol i el preu objectiu que atorguen als seus títols, de 19,5 euros.

contador