Els analistes consideren que "les perspectives comercials nacionals continuen sent difícils"
"El negoci espanyol segueix en dificultats", "Espanya continua sent una preocupació". És el que opinen els analistes de Citi i Barclays sobre Telefónica davant la previsió dels pròxims resultats que presentarà la companyia. Sobre les seves accions recauen consells de 'neutral', de Citi, i 'infraponderar', de Barclays. Situen el seu preu objectiu en els 3,75 euros i 4,3 euros per acció, respectivament.
En concret, Barclays assegura en un reciente informe que "l'apalancament i Espanya continuen sent preocupacions" per a Telefónica. En general, aquests analistes augmenten lleugerament les seves expectatives d'ingressos del grup per a 2021 en un 0,6%. "Això és impulsat per moviments de divises positius al Brasil (+7%), així com per expectatives lleugerament més altes per a Alemanya (+1%), que van compensar amb escreix una inclusió més curta del Regne Unit", diuen.
Per a 2022 i 2023, pugen les seves estimacions d'ingressos del grup en un 3%, "novament impulsat principalment per l'apreciació del real brasiler i per Alemanya". No obstant això, redueixen la previsió d'ingressos per a Espanya en un 2%. "Les nostres expectatives d'inversió de capital per a 2021 es mantenen en gran manera sense canvis, però les augmentem en un 4% a partir de llavors". Per al segon trimestre de 2021 esperen que els ingressos caiguin un 6%.
A més, esperen que els pròxims resultats de Telefónica representin "una millora subjacent a mesura que s'anualitzen els vents en contra del Covid-19 i les divises". Quant als acords al Regne Unit i amb Telxius, creuen que generaran guanys de capital significatives en el segon trimestre.
Pe la seva banda, Citi preveu que els resultats del segon trimestre del present exercici portin "una reducció substancial del deute", a pesar que "el negoci espanyol segueix en dificultats". Segons expliquen, és probable que Telefónica hagi reduït el seu deute net en 8.900 milions d'euros entre abril i juny, amb una altra reducció confirmada de 1.400 milions d'euros en el futur.
Assenyalen com a signes positius una estabilització del real brasiler i l'anualització dels efectes adversos del Covid. No obstant això, "les perspectives comercials nacionals continuen sent difícils". "En resum, existeixen pros i contres en la història de l'equitat i preferim romandre al marge", afirmen.