Citi s'acarnissa amb les aerolínies europees i rebaixa un 60% el preu objectiu d'IAG

Els analistes preveuen que el trànsit caurà un 80% i un 30% en el segon i tercer trimestre de 2020

Irene Hernández
Bolsamania | 25 mar, 2020 15:51 - Actualitzat: 15:51
ep economiaempresas- iag cede25 en bolsa la mayor caidaibex traspedido200 737 max
EUROPA PRESS - Archivo

Els analistes de Citi han decidit retallar el preu objectiu de diverses aerolínies europees, entre elles IAG, a la qual li rebaixen el valor de les seves accions més d'un 60%, de 6 a 2,3 euros. A més, rebaixa la seva recomanació a 'neutral' des de 'comprar'. A causa de les circumstàncies actuals, preveuen que el trànsit caurà un 80% i un 30% en el segon i tercer trimestre de 2020, respectivament. Les accions d'IAG, no obstant això, pugen aquest dimecres més d'un 15%, fins a la zona dels 2,7 euros.

IAG
2,957
  • -0,03%0,00
  • Max: 2,96
  • Min: 2,92
  • Volume: -
  • MM 200 : 2,11
17:35 22/11/24

Respecte al hòlding, Citi destaca que existeixen alguns riscos que podrien impedir que el preu de l'acció assoleixi o superi el seu objectiu. Per començar, els "riscos operatius típics de les línies aèries", com són la ciclicitat, l'excés de capacitat, els preus del combustible, la força laboral, la seguretat relacionada amb temes de guerra i terrorisme, o la sensibilitat de la demanda de viatges a les commocions externes.

També assenyalen la "venda potencial forçada de participacions fora de la Unió Europea (UE) si s'excedeixen els límits de propietat estrangera" i el "ritme de consolidació al mercat europeu, que resulta en un millor poder de fixació de preus". A més, creuen que si l'impacte sobre l'empresa de qualsevol d'aquests factors "és menor del que anticipem, és probable que l'acció tingui dificultats per a assolir el nostre preu objectiu. De la mateixa manera, si algun d'aquests factors demostra tenir un efecte major del que anticipem, l'estoc podria superar el nostre objectiu".

Quant al sector aeri europeu, Citi considera que la intervenció dels governs "sembla inevitable entre la majoria de les aerolínies europees". "La crisi financera de fa 12 anys va ensenyar moltes lliçons sobre els rescats. A més de la conversió de capital en deute i/o dilució dels accionistes, és probable que qualsevol ajuda del govern s'emboliqui en convenis punitius, que potencialment duren anys. Aquestes accions possibles inclouen alts tipus d'interès, subordinant els actuals titulars de bons sènior i restriccions futures sobre pagaments i dividends", expliquen.

Ryanair i Wizz no requereixen capital imminent, mentre Lufthansa i AF-KLM poden necessitar injeccions d'efectiu

També afirmen que Europa "està simplement menys capitalitzada comparat amb altres crisis històriques, i possiblement pitjor preparada per a tals demandes que en cicles anteriors. De fet, ja existeix una dispersió entre els diversos governs i el Regne Unit, aparentment prenent la postura més dura, amb l'expectativa que totes les empreses facin totes les accions possibles per a preservar l'efectiu i maximitzar la liquiditat, inclosa la interacció amb els accionistes, els prestadors i els mercats i la utilització de tots els actius i instal·lacions disponibles".

Per a aquests analistes, Ryanair i Wizz són els dos únics noms que suggereixen que no requereixen capital imminent. En l'altre extrem de l'espectre, Lufthansa i AF-KLM poden requerir els seus equivalents de capitalització de mercat en forma d'injeccions d'efectiu. I entremig hi situa IAG i EasyJet, que de cap manera no estan lliures de risc de capital.

Així, quant als preus objectius i les recomanacions, Citi ha rebaixat el de Air France-KLM de 9 a 1 euro i de 'comprar' a 'vendre'; de Ryanair, de 16 a 12 euros i manté 'comprar'; de Wizz, de 45 a 27 euros i de 'neutral' a 'comprar'; de Lufthansa, de 10 a 0,50 euros i manté 'vendre'; i de EasyJet, de 14 a 5,9 euros de baixa a 'neutral' des de 'comprar.

contador