Citi continua sent comprador de tots els bancs espanyols... excepte Sabadell

L'entitat també està entre les opcions menys preferides d'Europa

Nieves Amigo
Bolsamania | 04 set, 2023 12:33
ep el consejero delegado de banco sabadell cesar gonzalez bueno durante su intervencion en el xl
APIE

Citi publica aquest dilluns un informe sobre els bancs europeus i un altre de més específic sobre els bancs espanyols. Sobre els primers, diu que revisa la llista de favorits per incloure BBVA, Erste i Société, mentre que els seus "menys favorits" a Europa són Sabadell, ABN i SEB.

Banco Sabadell
1,847
  • 2,58%0,05
  • Max: 1,86
  • Min: 1,80
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,54
17:35 04/10/24

Específicament, a l'informe sobre entitats espanyoles reitera la idea que està sostenint des de fa temps. Així, Citi és comprador de tots els bancs del nostre país menys de Sabadell, per al qual té un consell de neutral.

Des de Citi subratllen que les darreres dades del Banc d'Espanya mostren que l'evolució dels preus continua sent positiva, mentre que els volums de les entitats (tant els préstecs com els dipòsits) continuen disminuint. "En termes nets, aquesta dinàmica vol dir que els vents de cua del marge d'interessos encara no s'han esgotat", precisen aquests analistes.

El diferencial de la clientela (excloent-ne el sector públic) va assolir nous màxims dels darrers 20 anys gràcies a la revaloració automàtica de la cartera de préstecs a l'alça de l'euríbor i la contenció de la beta de dipòsits. De fet, al 8% (5/19% llars/NFC), la beta dels dipòsits es manté estable en termes intermensuals i molt per sota del 20% previst pels bancs espanyols de mitjana per a l'any 2023.

Mentrestant, el balanç comercial continua reduint-se: el volum de préstecs al sector privat es va reduir en 11.000 milions d'euros intermensuals (22.000 milions d'euros des del començament d'any), afectat pels reemborsaments d'hipoteques i l'estacionalitat, mentre que les sortides netes de dipòsits van arribar als 14.000 milions d'euros el juliol (també afectades per l'estacionalitat, uns 41.000 milions d'euros des del començament d'any).

contador