Ha elevat un 14,8% els seus ingressos, fins a sumar-ne 665 milions
Cellnex Telecom ha registrat una pèrdua de 26 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, davant els guanys de 29 milions d'un any abans, afectada pels costos de l'ERO aplicat a les seves filials espanyoles Tradia i Retevisión, segons ha informat la companyia d'antenes de telefonia mòbil.
El resultat de la companyia participada per la família Benetton, un cop descomptat l'impacte d'aquest pla voluntari de prejubilacions i baixes incentivades, hauria llançat un benefici de 20 milions d'euros, indica el grup a la seva publicació de resultats.
Cellnex, que va provisionar un total de 55 milions durant el primer trimestre corresponents a l'ERO previst per 2018 i 2019, ha remarcat que això suposa un "impacte no recurrent" en el resultat registrat fins al setembre.
Al pla operatiu, la companyia ha elevat un 14,8% els seus ingressos entre els passats mesos de gener i setembre, fins a sumar-ne 665 milions, mentre que el benefici brut d'explotació (EBITDA) s'ha situat als 439 milions, un 19,3% més.
El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, assenyala que els resultats "segueixen mostrant creixements de dos dígits", cosa que, segons assegura, reflecteix tant el creixement del perímetre de l'empresa després de les operacions de compra realitzades el 2017 i el 2018, com la "consistència" del seu creixement orgànic.
El primer executiu de la companyia considera que el sector de les infraestructures de comunicacions a Europa ofereix "oportunitats de creixement" en aquest mercat, tant per l'externalització d'actius per part d'operadors com pels processos de consolidació entre diferents grups.
Cellnex manté les seves previsions per al conjunt de l'exercici 2018, que passen per tancar l'any amb un EBITDA d'entre 584 i els 589 milions d'euros i un creixement del flux de caixa lliure recurrent a l'entorn del 10%.
LÍNIES DE NEGOCI
Per línies de negoci, els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils han aportat el 65% dels ingressos totals, 432 milions, xifra que suposa un creixement del 27%, mentre que l'activitat d'infraestructures de difusió ha contribuït amb un altre 26% (175 milions).
El negoci de xarxes de seguretat i emergència i solucions per a la gestió intel·ligent d'infraestructures urbanes ha contribuït a un 9% dels ingressos, amb 59 milions.
El 48% dels ingressos i un 56% de l'EBITDA es generen fora del mercat espanyol i Itàlia és el segon mercat més important amb un 29% dels ingressos.
Al tancament de setembre, Cellnex comptava amb 22.285 emplaçaments: 8.198 a Espanya, 8.075 a Itàlia i 6.012 a Holanda, França, Regne Unit i Suïssa, als quals se sumen 1.453 nodes (DAS i Small Cells). El nombre d'emplaçaments d'aquest últim tipus ha crescut un 20% respecte als primers nou mesos de 2017.
INVERSIÓ I DEUTE
Cellnex Telecom ha realitzat inversions fins al setembre per un valor de 392 milions, destinats principalment a la generació de nous ingressos, millores de l'eficiència i manteniment de la capacitat instal·lada.
El deute net arriba als 2.922 milions, enfront dels 2.677 milions al tancament del 2017, xifra que equival a una ràtio de deute net/EBITDA de 4,9 vegades, i compta amb al voltant de 1.685 milions en concepte de tresoreria i deute no disposada.
L'estructura del deute de la multinacional catalana és en un 81% a tipus fix, amb un cost mitjà de l'1,9% i venciment mitjà a 5,7 anys.
Cellnex Telecom repartirà 12,4 milions d'euros en dividends el 22 de novembre, xifra que implica un dividend de 0,0535 euros per acció.