Carlos Slim i el seu any més negre: el ric que més ha perdut de la llista dels Top 400

El magnat ha perdut l'equivalent a l'economia d'Hondures en aquest 2015

  • Su gigante America Movil no atraviesa por el mejor momento
  • El endurecimiento de la regulación en México y las debilidades de Brasil en ensombrecido el panorama de la empresa de telecomunicaciones
Bolsamanía
Bolsamania | 22 des, 2015 11:59 - Actualitzat: 18:26
carlos slim mexico

Carlos Slim no ha tingut el seu millor any. De fet, pot dir-se que ha estat el pitjor entre les persones més riques del món després de perdre, des de l'inici de 2015, 20.000 milions de dolares, aproximadament la grandària de l'economia d'Hondures, segons el Bloomberg Billionaires Index.

Les accions del seu gegant de les telecomunicacions América Móvil van camí de registrar la seva major caiguda des de 2008. La companyia ha sofert les pressions reguladores de Mèxic, on ara està obligat a compartir la infraestructura que li ha permès dominar el mercat de telefònica mòbil i fixa durant més d'una dècada.


A més de les pressions sobre América Móvil a Mèxic, hi ha altres ombres que afecten la companyia, afegeix Bloomberg, com les perspectives negres al Brasil, el seu segon mercat més gran; els competidors més forts que han sorgit al país; i les oportunitats limitades per expandir-se a Europa.


"Slim, ara la cinquena persona més rica (era el tercer a principis d'aquest any) és propietari del 57% de la companyia. L'acció ha caigut un 18% aquest any, perdent la seva posició com l'acció amb més ponderació a l'índex de referència de Mèxic, i fent que Slim sigui el major perdedor de la llista dels 400 més rics del món", llegim a Bloomberg.


FAN FALTA CATALITZADORS


"Realment no hi ha cap catalitzador que atregui els inversors cap a la companyia per la deterioració al mercat mexicà", assenyala Kevin Smithen, analista de Macquarie Securities. "La companyia necessita mostrar una estratègia més creïble sobre la seva expansió a Europa i fa falta que s'evidenciï un canvi en la tendència econòmica al Brasil" per impulsar el preu de les accions.


L'empresa de telecomunicacions de Carlos Slim s'ha recolzat al Brasil, a Àustria i als Estats Units per centrar la seva ampliació, atès que la regulació afebleix l'avantatge competitiu d’América Móvil a Mèxic, on controla el 70% de tots els telèfons mòbils i el 62% de les línies fixes. A més d'això, AT&T va comprar dues empreses rivals a Mèxic, la qual cosa augmenta la pressió sobre els preus i la batalla per aconseguir usuaris.

contador