L'entitat britànica manté el consell de 'sobreponderar' per a aquestes tres entitats espanyoles
Barclays passa llista pels bancs espanyols abans que publiquin resultats trimestrals. L'entitat britànica en 'salva' tres, per als quals manté el consell de 'sobreponderar': el Santander (en rebaixa el preu de 3,3 a 3,1 euros), BBVA i CaixaBank (n'eleva el preu objectiu de 2,2 a 2,3 euros).
Per a la resta manté el consell de 'neutral': el Sabadell (n'abaixa el preu de 0,5 a 0,5 euros), Bankinter (n'apuja el preu de 3,7 a 3,8 euros) i Bankia (n'apuja el preu d'1 euro a 1,1 euros).
"Creiem que el focus del segon trimestre serà la qualitat dels actius i el cost del risc i el capital", anticipa Barclays en el seu últim informe.
"Anticipem un impacte negatiu (i rellevant) sobre les seves perspectives de beneficis, a més d'unes provisions de 6.200 milions enfront de les 8.000 del primer trimestre", segueix. Barclays augura a més que "el total de beneficis abans d'impostos del segon trimestre caurà un 52% en termes interanuals i pujarà un 19% en termes intertrimestrals".
El banc estima que els beneficis del segon trimestre reflectiran uns ingressos nets per interessos afectats per uns volums més elevats i uns tipus més reduïts, i pels marges principalment en les noves concessions de préstecs a empreses i pimes, els volums de les quals es veuen ajudats a pujar pels programes de garanties estatals.
L'activitat de préstecs diferents als concedits a empreses i pimes serà probablement la més afectada a causa de les polítiques de confinament en la majoria de països. L'entitat creu que les carteres de renda fixa contribuiran positivament tant als ingressos nets per interessos com als volums de negociació durant el trimestre.
Barclays estima que els honoraris i comissions donaran lloc a un alentiment a les activitats de pagaments, mentre que les activitats d'intermediació borsària i gestió d'actius probablement es veuran apuntalades per l'acompliment i els fluxos del mercat.
El trimestre hauria d'exercir un efecte positiu en el capital de les carteres de renda fixa, a més de l'avantatge normatiu derivat de les pimes. Quant al costat negatiu, els actius ponderats per risc haurien d'augmentar a causa del sòlid creixement de la concessió de préstecs, especialment a empreses i pimes. El creixement de la concessió de préstecs hauria de veure's mitigat per les garanties estatals, que es traduiran en un creixement més lent dels actius ponderats per risc.
Finalment, la depreciació de les divises també hauria d'afectar negativament el capital. BBVA (després d'unes dades anèmiques al primer trimestre), Bankia (si el BCE autoritza finalment els models hipotecaris amb el mètode IRB) i Bankinter (escissió de Línia Directa i actualització de dividend) se centraran principalment en el capital.