Els experts destaquen que els comptes dels nou primers mesos han batut expectatives
CaixaBank és aquest divendres un dels valors de l'IBEX que cauen més malgrat que els comptes del tercer trimestre i els nou primers mesos han agradat als analistes. Els experts destaquen que les xifres han batut expectatives gràcies a la millora del marge de clients, l'eficiència en costos i un cost de risc baix. Pel que fa a les retallades a la borsa d'avui, algunes les atribueixen a la decisió del BCE, anunciada ahir, de modificar les condicions de la TLTRO.
"Els comptes reflecteixen un canvi clar a millor al marge de clients, les millores d'eficiència després de la integració de Bankia i un cost del risc/CoR baix (0,23%)", apunten els experts de Bankinter.
Així mateix, subratllen la diversificació d'ingressos, i el fet que el marge d'interessos canvia millor (+5,1% intertrimestral el tercer trimestre estanc). Igualment, aquests analistes remarquen que els índexs de qualitat creditícia evolucionen positivament, amb una morositat en el 3,0% enfront del 3,2% del segon trimestre del 2022. Finalment, posen èmfasi que la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable (12,11% enfront del 12,20% al segon trimestre del 2022), i "permet implementar una política de remuneració atractiva per als accionistes".
Els experts de Jefferies també ressalten que els beneficis del banc han superat el consens en un 13% gràcies a la "solidesa dels ingressos nets i la reducció de les provisions".
Aquests analistes, no obstant, es refereixen a una "lleugera decepció" pel que fa al capital, ja que la ràtio CET1 baixa del 12,2% al 12,1%. "La posició de capital continua sent sòlida, però actualment hi ha poc excés per sobre del 12% per finançar recompres addicionals", comenten.
Des de Renta 4 també parlen d'unes xifres que han superat estimacions i ressalten igualment la "bona lectura" del marge d'interessos, així com els ingressos per assegurances, que compensa la caiguda de les comissions netes. A més, destaquen l'evolució de les provisions que, tot i augmentar un 16% intertrimestral, ho fa a un ritme menor del que s'estima.