CAF s'adjudica dos contractes a Itàlia per al subministrament de tramvies per 200 milions

A les ciutats de Bolonya i Roma

María Campillo
Bolsamania | 08 oct, 2024 11:55
tranvia caf lisboa
CAF.

CAF segueix consolidant la seva presència a Itàlia gràcies a dos nous acords tancats a les ciutats de Bolonya i Roma per al subministrament i manteniment de tramvies. El volum conjunt dels dos contractes és d'aproximadament 200 milions d'euros.

CAF
35,750
  • -0,14%-0,05
  • Max: 35,95
  • Min: 35,00
  • Volume: -
  • MM 200 : 33,05
17:35 08/10/24

En el cas de Bolonya, l'ajuntament de la ciutat (Comune di Bolonia) ha adjudicat a CAF el contracte marc per al subministrament de fins a 60 tramvies, que inclou el manteniment de les unitats durant 4 anys, així com el lliurament de les peces de parc i eines especials per a la flota.

La companyia ha explicat que, inicialment, se signarà un primer contracte per al lliurament de 33 unitats per un valor superior a 130 milions d'euros, que es podria ampliar en un termini màxim de 6 anys fins als 60 tramvies esmentats anteriorment, o fins i tot fins a 72 tramvies (un 20% addicional previst per llei), cosa que incrementaria més del doble l'import de l'operació en cas de fer efectives totes les opcions contemplades.

Les unitats dissenyades per CAF pertanyen a la plataforma de tramvies Urbos, model que ja compta amb un parc de més de 1.000 vehicles en servei a més de 20 països dels cinc continents.

"Aquest contracte està relacionat amb el projecte de desenvolupament d'una nova xarxa de tramvies a la històrica capital de la regió Emilia-Romagna. Aquesta xarxa tramviària comptarà amb quatre línies (vermella, groga, verda i blava) i estarà operada per l'empresa TPB , propietat de TPER (Trasport Passeggeri Emilia Romagna), operador que l'any passat ja va adjudicar al Grup CAF el subministrament de 127 autobusos Solaris propulsats per hidrogen", ha detallat l'empresa.

El projecte, finançat amb fons dels Plans de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea, forma part del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que duu a terme la ciutat.

Pel que fa a Roma, l'operador italià ATAC S.p.A., empresa que gestiona el transport públic de l'àrea metropolitana de la ciutat, ha exercit una primera opció d'ampliació contemplada a l'acord marc del projecte de subministrament de tramvies que va ser adjudicat a CAF a finals del passat any. Aquest acord marc incloïa un primer contracte que abastava el disseny i la fabricació d'un número inicial de 40 tramvies, amb la possibilitat d'incrementar el nombre d'unitats del projecte en 81 vehicles més, fins a 121 totals.

Amb la signatura d'aquest segon contracte, l'operador romà ha decidit ampliar el subministrament amb una primera extensió de 20 tramvies addicionals, unitats que també estaran equipades amb el sistema OESS (On Board Energy Storage Systems), incloent-hi el manteniment durant un període de 5 anys.

"Aquesta decisió s'engloba dins dels objectius d'ATAC S.p.A. de substituir les unitats antigues de la flota que actualment es troba en operació a les sis línies existents de la xarxa, així com adquirir unitats que donaran servei a les noves línies que es té previst construir properament a la capital italiana", ha remarcat la companyia.

Aquests contractes s'uneixen a altres obtinguts recentment per CAF al país transalpí, entre els quals destaquen el subministrament de tramvies per a Palerm, les unitats de metro per a Nàpols, o els més de 360 ​​autobusos d'hidrogen i elèctrics contractats per a ciutats com Venècia, Cagliari, Milà i Catània.

contador