Boeing celebra a la borsa l'acord laboral amb el seu sindicat més important per evitar la vaga

El pacte provisional recull millores salarials i beneficis a la jubilació

María Campillo
Bolsamania | 09 set, 2024 12:33
ep archivo   787 de boeing
BOEING GRAPHICS - Archivo

Boeing puja més d'un 4% a la preobertura de Wall Street després d'assolir un acord laboral provisional amb el seu sindicat més important, que representa més de 33.000 treballadors, i que podria evitar una possible vaga que començaria aquest divendres 13 de setembre.

BOEING CO
155,685
  • 0,37%0,58
  • Max: 157,18
  • Min: 154,93
  • Volume: -
  • MM 200 : 192,73
19:12 19/09/24

El pacte, de quatre anys de durada, recull una pujada salarial del 25%, millors prestacions de jubilació, fins a 12 setmanes de permís parental retribuït i el compromís de construir el proper avió comercial a la zona de Seattle, encara ha de ser ratificat pels treballadors.

"Les negociacions són un estira-i-arronsa, i encara que no hi ha hagut èxit en tots els punts podem dir sincerament que és el millor contracte que hem negociat a la nostra història", han assenyalat els representants de l'Associació Internacional de Maquinistes i Treballadors Aeroespacials (IAM, per les sigles en anglès).

"Des del punt de vista financer, l'empresa es troba en una posició difícil a causa de molts errors autoinfligits. Són els membres d'IAM els que tornaran a encarrilar aquesta empresa", han afegit des del sindicat. "Quan un avió surt de la fàbrica, la nostra reputació està en joc. Aquesta proposta ajuda a mantenir viu el nostre llegat", han comentat.

La directora general de Boeing Commercial Airplanes, Stephanie Pope, per la seva banda, ha indicat que "l'oferta proporciona el major augment salarial general fins ara, una menor participació en els costos mèdics perquè l'atenció mèdica sigui més assequible, més contribucions de l'empresa per a la jubilació i millores per a un millor equilibri entre la feina i la vida personal".

En aquest sentit, el conveni arriba tan sols un mes després que Robert 'Kelly' Ortberg assumís el càrrec com a nou conseller delegat de Boeing, fet que ha estat interpretat com una "victòria" després de prometre que la companyia tornarà a tenir una base sòlida mentre travessa crisis de seguretat i qualitat.

contador