BNP Paribas negocia comprar AXA Investment Managers per 5.100 milions

Els actius totals sota gestió pujarien fins als 1,5 bilions d'euros

Irene Hernández
Bolsamania | 02 ago, 2024 10:11 - Actualitzat: 10:11
photo d archives du logo de bnp paribas

BNP Paribas ha iniciat "negociacions exclusives" per comprar AXA Investment Managers. El preu acordat per a l'adquisició i la creació de l'associació és de 5.100 milions d'euros al tancament, previst per a mitjans del 2025, una vegada obtingudes les aprovacions reguladores.

AXA
36,230
  • 0,67%0,24
  • Max: 36,48
  • Min: 35,97
  • Volume: -
  • MM 200 : 31,40
17:55 19/09/24
BNP PARIBAS-A-
65,170
  • 1,59%1,02
  • Max: 65,20
  • Min: 64,68
  • Volume: -
  • MM 200 : 60,19
17:55 19/09/24

A més, l'operació inclouria un acord d'associació a llarg termini per gestionar gran part dels actius d'AXA.

BNP Paribas Cardif, l'activitat d'assegurances de BNP Paribas tindria l'oportunitat de recolzar-se en aquesta plataforma per a la gestió de fins als 160.000 milions d'euros dels seus actius d'estalvi i assegurances. Amb la contribució combinada de les plataformes de gestió d'actius de BNP Paribas, el negoci tindria actius totals sota gestió que pujarien fins als 1,5 bilions d'euros.

Com expliquen des de l'entitat, amb un impacte CET1 d'aproximadament 25 punts bàsics per a BNP Paribas, el rendiment esperat sobre el capital invertit de la transacció seria superior al 18% ja el tercer any, un cop finalitzat el procés d'integració.

La signatura de l'operació proposada, prevista per a finals dany, està subjecta al procés d'informació i consulta als òrgans de representació dels treballadors.

"Aquest projecte posicionarà BNP Paribas com un dels actors europeus líders en la gestió d'actius a llarg termini. L'aliança estratègica amb AXA, pedra angular d'aquest projecte, confirma la capacitat dels nostres dos grups per unir forces. Aquest important projecte, que impulsarà el nostre creixement a llarg termini, representarà un potent motor de creixement per al nostre grup”, ha assegurat Jean-Laurent Bonnafé, director general i CEO de BNP Paribas.

"En unir forces amb BNP Paribas, AXA IM es convertiria en un gestor d'actius global amb una oferta de productes més àmplia i un objectiu mutu de continuar impulsant la seva posició de lideratge a la inversió responsable", ha assenyalat Thomas Buberl, CEO d'AXA.

Per part seva, Renaud Dumora, director adjunt d'operacions d'Investiment & Protection Services de BNP Paribas, ha afegit que la creació d'un líder europeu en la gestió d'actius d'assegurances i estalvi a llarg termini "permetria a la divisió Investment & Protection Services (IPS) del grup BNP Paribas superar els 2 bilions d'euros d'actius confiats pels seus clients. Aquesta operació permetria a BNP Paribas Cardif beneficiar-se d'un accés privilegiat als serveis d'un expert en gestió d'actius a les classes necessàries per a la gestió d'assegurances”.

contador