Segons ha informat aquest dilluns la pròpia companyia
Biosearch (-13%) va registrar un benefici net de 174.000 euros durant el primer semestre d'aquest any, xifra que suposa un descens del 88,46% respecte a l'aconseguit un any abans, quan es va anotar uns guanys d'1,5 milions d'euros, segons ha informat aquest dilluns la companyia.
Entre gener i juny, la companyia biotecnològica va aconseguir unes vendes d'11.330.000 d'euros, un 16,8% inferiors a causa de la caiguda del 16% en venda neta de productes a causa de la "inesperada" disminució de les vendes de probiòtics junts amb la disminució de les vendes d'extractes tot i l'increment en les vendes del producte Caronositol dirigit a Salut de la Dona a un 35,8%.
El negoci de lípids, per la seva banda, va créixer en un 4,9% respecte al primer semestre de 2018 principalment per les vendes dirigides al mercat internacional.
Així mateix, els ingressos per prestació de serveis de recerca, desenvolupament i anàlisi de qualitat van baixar un 46,1%, si bé, la prestació de serveis suposa un 2,5% de la xifra neta de negoci de la companyia.
MILLOR ELS EUA QUE EUROPA
Les biotecnològiques entre les quals s'inclou Biosearch van destacar al final de maig durant el Fòrum MedCap que prefereixen cotitzar als EUA per les baixes valoracions de les seves empreses a Europa.
Per al director general de Biosearch, José María Roset, el problema està en que els fons d'inversió no sempre poden encaixar amb el perfil de les biotecnològiques espanyoles que majoritàriament són microempreses que no facturen més de 400.000 euros, xifra que demostra que "la major part del sector està exposada a una vulnerabilitat".