Berenberg veu possible que IAG augmenti la recompra d'accions després de descartar l'OPA a Norwegian

La matriu d'Iberia ampliaria el programa actual en uns 100 milions d'euros

Ainhoa Murga
Bolsamania | 25 gen, 2019 15:40
willie walsh iag portada
IAG GROUP

Norwegian Air Shuttle Asa

1.130,500

18:22 27/09/24
0,00%
0,00

IAG ha decidit descartar una possible OPA sobre Norwegian i vendrà el 3,9% que ostenta en el seu capital "al moment oportú". La decisió del grup d'empreses que agrupa British Airways, Iberia, Vueling i Aer Lingus "afegeix confiança" en la visió que té Berenberg dels plans de la companyia: "suposem que elevarà a 600 milions d'euros el programa de recompra d'accions que va llançar recentment per un valor de 500 milions", apunten els seus analistes.

El holding d'aerolínies va posar en marxa aquest programa el passat mes de maig i el va tancar a finals de desembre. L'objectiu, segons ha indicat, era reduir el capital de la societat i les compres es van realitzar tant a la borsa de Londres com a la de Madrid. "Considerem que el nivell del programa pot augmentar finançat pel flux de caixa que s'estima que arribarà el 2019, als 800 milions d'euros", afegeixen els analistes de Berenberg.

En la seva opinió, IAG "havia de" comunicar al mercat la seva decisió de descartar una OPA sobre la companyia de baix cost noruega "perquè la seva intenció de llançar una oferta s'estava tractant com informació no pública". Encara no hi ha claredat, afegeixen els analistes, sobre quan es desprendrà de la participació que estaria valorada en uns 40 milions d'euros.

NORWEGIAN ENCARA NO ESTÀ EN RISC DE FALLIDA

Tot i que la situació de Norwegian és delicada, els experts creuen que encara no està a prop de la fallida. "No obstant això, la refinançament del bo no garantit de 185 milions és una preocupació creixent", afegeixen. Pel que saben els analistes, la noruega no hauria demanat concessions en el lloguer dels avions, encara que ja ha posat en marxa un programa de reducció de costos que implica tancament de bases i reducció del salari dels seus pilots.

Berenberg posa sobre la taula una idea d'"estratègia corporativa obliqua" que podria plantejar-se IAG: comprar el bo de Norwegian que compleix el desembre. "Ara es negocien amb un rendiment fins al venciment del 20%. A més dels alts rendiments en efectiu, IAG podria beneficiar-se d'obtenir una posició de creditor millorada si arriba a una pitjor situació financera", sostenen els analistes. A més, afegeixen, IAG "ampliaria la seva capital en Norwegian si es produeix un incompliment o, si cal, es negocia un intercanvi de deute per capital".

contador