Berenberg recomana comprar Solaria: està "preparada per a un creixement excepcional"

Li atorga un preu objectiu de 26 euros, però creu que "podem veure-hi una alça fins als 40 euros"

Irene Hernández
Bolsamania | 03 feb, 2021 12:11
ep plantas de solaria
Europa Press - Archivo

Solaria està "preparada per a un creixement excepcional". És el que creuen els analistes de Berenberg, que han iniciat la seva cobertura atorgant a la companyia una recomanació de 'compra' i un preu objectiu de 26 euros per acció. No obstant això, veuen les perspectives i els fonaments del negoci "de manera positiva", de manera que "en un entorn de cel blau podem veure una alça fins als 40 euros", diuen.

Solaria Energía
11,660
  • -2,51%-0,30
  • Max: 11,72
  • Min: 11,42
  • Volume: -
  • MM 200 : 12,01
17:35 27/09/24

Tot i que les seves accions han pujat un 150% durant els últims 12 mesos, Berenberg assenyala que "2021 serà clau per demostrar que l'empresa pot complir els seus objectius de creixement per generar confiança i justificar els elevats múltiples actuals".

Reconeixen que estan "per davant del consens" sobre les estimacions, però les justifiquen pels seus pronòstics de preus d'energia de consens anteriors i l'alt creixement. Amb això, preveuen una taxa de creixement anual composta (EPS) del 27% per 2023. També observen el potencial de fusions i adquisicions, amb empreses que busquen impulsar l'exposició a les energies renovables.

Berenberg admet que la competència en l'energia solar espanyola "és ferotge" i recorden que el Pla Nacional preveu 30 GW de nova capacitat solar durant els propers 10 anys, amb un creixement de la demanda d'energia del 4% anual. Encara hi ha potencialment més de 100 GW de projectes solars que apunten a una llicència de funcionament per 2025 després d'un auge especulatiu, expliquen.

Tot i això, estimen que Solaria "és capaç de complir els seus objectius, però amb diversos competidors importants que també busquen créixer, hi ha la possibilitat que l'empresa no pugui signar suficients acords de compra d'energia (PPA) a Espanya. Això encara deixa la opció de projectes internacionals per omplir qualsevol buit, encara que Solaria té menys avantatge competitiu fora del seu mercat local".

Destaquen també que Solaria té com a objectiu una capacitat de generació de 6,2 GW per a finals de 2025, des del gairebé 800MW al final de 2020. La companyia té assegurades les connexions terrestres i la xarxa, i creuen que té accés a finançament barat per a nous projectes. La companyia té com a objectiu TIR superiors al 12% en nous projectes amb un 80% de finançament. "Creiem que el coll d'ampolla clau serà la capacitat de signar suficients PPA per portar els projectes a la construcció. Solaria té com a objectiu generar al voltant d'1,3 GW de nova capacitat el 2021, i si té èxit, això eliminarà el risc de una part significativa del creixement futur", conclouen.

contador