Berenberg reafirma la seva confiança en Soltec després de reunir-se amb la directiva

La companyia alemanya té un preu objectiu de 6 euros per a la companyia renovable

Nieves Amigo
Bolsamania | 04 oct, 2023 18:41
ep archivo   soltec instala un planta de 220 megavatios en mexico que creara 200 puestos de trabajo
SOLTEC - Archivo

Berenberg publica aquest dimecres un informe en què reitera el seu consell de comprar Soltec, amb un preu objectiu de 6 euros. Soltec cotitza actualment als 2,57 euros, per la qual cosa aquest preu suposa atorgar-li un potencial de revaloració del 133%.

SOLTEC POWR BR-UNTY
1,980
  • 1,23%0,02
  • Max: 2,00
  • Min: 1,95
  • Volume: -
  • MM 200 : 2,49
17:35 19/09/24

La companyia alemanya explica que aquest dimarts va mantenir una xerrada virtual amb el director financer de Soltec, José Núñez, i amb la directora de relacions amb inversors, Meritxell Pérez, que van presentar “un missatge de confiança sobre les perspectives de la demanda de seguidors (solars) i els avantatges de l'estructura verticalment integrada de l'empresa”.

Les converses, continua, es van centrar en la demanda de seguidors al mercat nord-americà i espanyol, el finançament dels plans de creixement de l'empresa i l'impacte dels tipus d'interès i els costos d'inversió.

AUGMENT DE LA DEMANDA DE SEGUIDORS

Als Estats Units, la claredat sobre els requisits de contingut local establerts a la Llei de Reducció de la Inflació de 2022 (IRA) està impulsant la demanda de seguidors. Per garantir el compliment d'aquests requisits, actualment Soltec està negociant acords mestres de subministrament amb proveïdors locals d'acer. A més, la seva oferta de serveis de construcció, juntament amb el subministrament de seguidors als clients, el diferencia de la competència i hauria d'ajudar a augmentar els ingressos als Estats Units, segons Berenberg.

A Espanya, Soltec va destacar a la xerrada virtual que al voltant de 40 GW de projectes solars estan avançant en el procés administratiu per arribar a estar llestos per construir. "Encara que la direcció de Soltec reconeix que alguns d'aquests projectes no es construiran, creiem que això destaca la magnitud de l'oportunitat a Espanya. Esperem que al segon semestre del 2023 faci volums significativament més grans que la primera meitat de l'any", comenten aquests experts .

REDUCCIÓ DELS COSTOS D'INVERSIÓ EN CAPITAL

Soltec està experimentant preus de venda mitjana (ASPs) més baixos per als seguidors, però els marges bruts continuen sent sòlids a causa de la disminució dels costos d'insums a mesura que es redueix la inflació logística i de la cadena de subministrament, explica Berenberg.

La direcció ha comentat a la companyia que actualment no està veient un impacte de les taxes d'interès més altes en la demanda de seguidors per part dels desenvolupadors d'energia solar, ja que els costos d'inversió en capital més baixos estan compensant part de limpacte. "A Soltec Development, entenem que l'empresa està buscant afegir més socis estratègics per compartir els costos de desenvolupament de projectes futurs", diu Berenberg.

FINANÇAMENT SEPARAT DE CADA DIVISIÓ

L'empresa va deixar clar l'existència d'acords de finançament separats per a les tres divisions, amb cada divisió garantint el seu propi finançament.

"Això és important per a Soltec Asset Management, en qupe s'espera que el creixement de la capacitat augmenti significativament el deute net des del nivell d'aproximadament 230 milions d'euros a la primera meitat de l'any. No obstant, aquest deute estarà a nivell de projecte i no serà recurrible al grup”, indiquen aquests analistes.

Pel que fa als preus dels acords de compra d'energia (PPA), l'empresa històricament va signar acords d'aquest tipus a Espanya al voltant de 55 euros per MWh, però el PPA recent signat per a una capacitat de 29 MW amb un comprador de primer nivell va estar per sobre d'aquesta quantitat.

"Aquests preus de PPA més sòlids estan en línia amb comentaris recents d'altres desenvolupadors d'energia solar a Espanya", conclou Berenberg.

contador