La companyia alemanya manté la recomanació de 'comprar' els títols de la companyia
Els estrategs de Berenberg han elevat el preu objectiu que atorguen als títols de Solaria fins als 21 euros, des dels 20 euros anteriors, i ha reiterat el consell de comprar. Creuen, després que la companyia hagi presentat els seus resultats, que el seu creixement està “infravalorat”.
"Actualitzem les nostres estimacions i el nostre BPA augmenta un 10%-14% per al 2023-24, principalment a causa d'una despesa fiscal assumit lleugerament menor i una major capacitat operativa", assenyalen en un informe, en què expliquen que també han elevat el preu objectiu "a causa de majors supòsits de creixement a llarg termini", cosa que els porta, a més, a mantenir la seva qualificació de compra.
Aquests analistes recorden que Solaria va obtenir uns "sòlids" resultats al tercer trimestre, "superant l'Ebitda consensuat en un 10% i reiterant la seva orientació d'Ebitda de 200 milions d'euros per a l'any fiscal 2023". I a més llarg termini, destaquen, la companyia "està diversificant les operacions geogràficament (a Alemanya i Itàlia) i tecnològicament (hibridant plantes solars existents amb capacitat eòlica), augmentant la visibilitat del creixement a més llarg termini".
"En la nostra opinió, el compliment del creixement de la capacitat i la guia d'Ebitda per al 2023-25 segueixen sent claus per a les accions, atès que el mercat segueix incert sobre la trajectòria de creixement i els retorns a la cartera de projectes", assenyalen els experts de la companyia alemanya.
I afegeixen que "la progressió de projectes clau, el marc de finançament del Banc Europeu d'Inversions (BEI) i la cobertura creixent dels acords de compra d'energia (PPA) haurien, en última instància, abordar aquests temors". Però, a més, creuen que la valoració “no sembla exigent en 14x 2024 P/E i 11,9x EV/EBITDA”.
Al seu informe, els estrategs de Berenberg comenten també la "major visibilitat dels objectius" de Solaria, que tenia 1,7GW operatius a finals del tercer trimestre i espera 2GW per a finals d'any. "El creixement a curt termini estarà impulsat per Espanya i Portugal, cosa que ajudarà la companyia a avançar cap al seu objectiu de 6,2GW per al 2025, dels quals la majoria de les incorporacions provenen de projectes emblemàtics com Garoña i Trillo", detallen.
Més enllà d'això, el creixement internacional a Alemanya (5,6 GW en etapa inicial) i Itàlia (2,5 GW) “hauria de començar a contribuir, juntament amb la hibridació eòlica planificada de les plantes existents (ja se n'han sol·licitat 1,2 GW)" al creixement. Sense oblidar, insisteixen, que el marc de finançament de 1.700 milions d'euros signat recentment amb el BEI "proporciona gran part del capital necessari per als dos o tres anys vinents, i esperem que l'empresa aprofiti l'augment dels preus dels PPA per a fixar preus de compra atractius per als projectes".
Per acabar, comenten la "disminució dels costos de capex". "Solaria ha mantingut el cost de capex comunicat de 0,375 milions d'euros/MW (des de 0,45 euros/MW) a mesura que els preus dels mòduls fotovoltaics, els costos logístics i els costos de seguiment continuen caient", diuen, i "si bé és possible que els preus dels mòduls no segueixin sent tan baixos, l'entorn actual continua sent extremadament atractiu per a la construcció de nous projectes, beneficiant-se dels baixos requisits d'inversió de capital i l'augment dels preus dels PPA, i la companyia va citar TIR del projecte de 14,5-18,5% el recent dia dels mercats de capitals (CMD), molt per sobre dels rendiments actuals de la cartera".