No obstant això, l'entitat financera alemanya ha pujat el seu preu objectiu d’1,85 euros a 2,30 euros per acció
L'entitat financera alemanya, Berenberg, ha elevat el preu objectiu de CaixaBank fins als 2,3 euros per acció, des dels 1,8 euros anteriors. Aquesta valoració suposaria un potencial baixista del 41%, pel que fa als 4,20 euros amb què cotitza l'entitat, que ha arrencat la jornada d'aquest dimecres amb caigudes del 0,3%.
Els analistes mantenen la seva recomanació de 'vendre' sobre el banc que presideix Jordi Gual. Al seu informe titulat, "Caminando por el aire", Berenberg assenyala que "les accions de CaixaBank estan sobrevalorades", ja que consideren que es basen en les expectatives que "els tipus d'interès creixents proporcionaran una expansió dels seus marges i provocarà un creixement d'entre el 20 i 30% dels ingressos nets per interessos".
Des de la companyia alemanya qüestionen aquesta suposició. Al seu informe assenyalen que cal tenir en compte que "les expectatives de tipus d'interès han caigut any a any i, d'altra banda, el mercat sobreestima el benefici del marge en el cas que pugin". Segons Berenberg, "a mesura que els reguladors busquen sistemes bancaris més senzills, amb més capital i menor risc, creiem inevitable que els bancs hagin de mantenir més capital davant les seves inversions".
Segons la seva estimació d'ingressos de CaixaBank, consideren que "és probable que decebin". En les seves previsions els analistes apunten que el 2017 se situarà en 7.778 en milions d'euros, 7.874, el 2018 i 8.005, el 2019. Les seves estimacions de 2018 sobre l'entitat augmenten un 10% a causa de "la consolidació de BPI, així com majors ingressos de participacions d'inversió, ingressos d'assegurances i dels ingressos nets per interessos". Les seves previsions de benefici per acció se situen als 0,17 euros el 2017, 0,19 euros, el 2018 i 0,23 el, 2019.
D'altra banda, Berenberg indica al seu informe que CaixaBank haurà de desprendre de la seva participació en Repsol i BFA, Banc d'Angola, durant els pròxims dos anys a causa de la "pressió reguladora i perquè els accionistes premien models de negoci més senzills.”