Berenberg baixa preu a Soltec i li demana "més progrés en la rotació d'actius"

Reiteren el consell de 'comprar' el valor

María Campillo
Bolsamania | 15 nov, 2023 14:54 - Actualitzat: 14:54
ep archivo   placas solares de soltec
POWERTIS - Archivo

Els estrategs de Berenberg han retallat el preu objectiu de Soltec fins als 5,78 euros des dels anteriors 6,00 euros per acció, encara que han mantingut la seva recomanació de comprar el valor.

SOLTEC POWR BR-UNTY
1,980
  • 1,23%0,02
  • Max: 2,00
  • Min: 1,95
  • Volume: -
  • MM 200 : 2,49
17:35 19/09/24

"Fem canvis en les nostres estimacions per reflectir els resultats del tercer trimestre de Soltec i una reducció en els preus de vendes mitjans (ASP) dels seguidors més gran del que s'esperava anteriorment", expliquen els experts.

La companyia va publicar uns resultats del tercer trimestre més sòlids del que s'esperava, impulsats per les vendes més grans de seguidors solars que van generar marges d'Ebitda positius per al grup. Així mateix, va confirmar l'orientació per a tot l'exercici 2023, cosa que, per aconseguir-la, "implica un augment significatiu en les tres divisions al quart trimestre", afegeixen a la companyia germànica.

A la divisió industrial, això implica més de 300 milions d'ingressos al quart trimestre. La direcció confia a aconseguir-ho, ajudada per la cartera de comandes de 329 milions d'euros, 117 milions d'euros en contractes signats trimestralment el quart trimestre i 1,5 GW més de vendes en negociació. Mentrestant, Soltec Development conserva una gran cartera d'oportunitats, "però el progrés en la rotació d'actius externs serà clau per monetitzar-ne el valor i complir les directrius", matisen.

"Creiem que la gran acumulació de comandes i les negociacions en curs per a les vendes de rastrejadors ajuden a generar certa confiança que es pot assolir l'orientació. El negoci ha estat altament estacional, i s'espera que el segon semestre sigui molt més fort que el primer, encara que entenem que aquesta estacionalitat s'hauria de reduir fins a cert punt el 2024", comenten els analistes de Berenberg.

Per això, destaquen que, segons la seva opinió, "es requereix més progrés en la rotació d'actius a tercers per monetitzar el valor a la divisió de Desenvolupament, tot i que les recents iniciatives de finançament en la Gestió d'Actius estan ajudant a avançar la capacitat cap a l'objectiu de l'empresa per al 2025".

Sobre això afegeixen que només el 30% de les rotacions fins ara han estat a tercers, però que s'han obtingut autoritzacions i permisos per a més d'1 GW de capacitat, cosa que ha ajudat a reduir encara més el risc de part de la seva cartera.

Per tot això, a Berenberg han rebaixat les estimacions de benefici per acció per al 2023-2024 un 7% i un 5%, respectivament.

"La indústria solar ha patit durant els darrers dos anys a causa de la covid-19 i els alts preus dels panells solars, l'acer i la logística. No obstant, les accions correctives de Soltec, que han inclòs traslladar els costos directament als clients i utilitzar diferents mètodes de transport, l'han ajudat a navegar a l'entorn actual", conclouen.

contador