BBVA va pagar a Villarejo per prestar serveis particulars a FG

L'excomissari no només va treballar per a l'entitat bancària

Sergio García
Bolsamania | 03 set, 2019 14:00
ep jose manuel villarejo arxiu
CEDIDA - Archivo

BBVA

9,552

17:35 04/10/24
2,34%
0,22

BBVA va contractar Villarejo per prestar serveis particulars a Francisco González. Així ho informa aquest dimarts El Espanyol i afirma que Cenyt, l'empresa des de la qual l'excomissari prestava els seus serveis d'espionatge, no només va ser contractada pel banc per contrarestar operacions financeres hostils.

El rotatiu apunta que Villarejo va dur a terme, per tant, altres treballs per al banc sense estar aquests reflectits en un contracte escrit entre ambdues parts.

Aquesta informació ha estat descoberta per la investigació interna ordenada per l'actual president de BBVA, Carlos Torres, que posteriorment l'ha posat en coneixement de l'Audiència Nacional. Cal recordar que FG va anunciar el setembre la seva marxa pel 31 de desembre d'aquest any.

El cas Villarejo ja va ser notícia aquest cap de setmana. El CNI va alertar de no poder accedir al 50% dels arxius de l'excomissari. No va aconseguir traspassar gran part del xifrat i no ha aconseguit avenços durant els últims mesos. Als primers registres que es van dur a terme el novembre de 2017 es van localitzar en diferents domicilis vinculats amb l'excomissari mig centenar de llapis de memòria i una vintena de discs durs.

Altres dels suports van ser trobats al domicili social on es radicaven les seves empreses, situat a la Torre Picasso de Madrid.

En total, 32 terabytes d'informació protegits, en 14 discos durs i 47 llapissos de memòria, són un sistema de seguretat reforçat que Villarejo canviava cada poques setmanes. Un sistema gairebé inexpugnable protegit amb un programari de codi obert, TrueCrypt, que ofereix la possibilitat d'escollir entre diversos algoritmes de xifrat i fins i tot entre combinacions de diversos d'ells.

contador