BBVA crea 'ONE', la nova cultura de desenvolupament de programari del banc

Més de 15.000 enginyers de programari treballaran de manera més col·laborativa

Bolsamanía
Bolsamania | 23 nov, 2023 19:17
ep archivo   imagenes de recursos del edificio de la vela de bbva en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BBVA crea 'ONE', la nova cultura de desenvolupament de programari del banc. Un projecte amb més de 15.000 enginyers de programari que treballaran de manera més col·laborativa, coordinada, compartint les millors pràctiques del banc i la indústria, amb l'objectiu de crear les solucions més adequades a les necessitats dels clients.

BBVA
9,772
  • 3,28%0,31
  • Max: 9,77
  • Min: 9,50
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,30
17:35 19/09/24

Segons explica l'entitat, aquest projecte simplifica, enforteix i homogeneïtza els processos i les eines de desenvolupament de programari del grup.

"Ens hem proposat construir un entorn de millora contínua, que potenciï l'experiència dels desenvolupadors de programari i desencadeni un impacte més gran per als nostres clients", assenyala José Luis Elechiguerra, responsable global d'Enginyeria de BBVA. Per a Francisco Leyva, responsable global de la unitat de Desenvolupament de Programari d'Enginyeria de BBVA, l'objectiu és "convertir-nos en l'equip de desenvolupament de programari més potent de la indústria financera i ho aconseguirem amb ONE".

L'essència d'aquesta transformació és crear una metodologia unificada de desenvolupament de programari comú a tot el grup, que resulti més eficaç i faciliti l'aprenentatge. En aquest nou entorn es compartiran les millors pràctiques a cadascun dels països i àrees de negoci, a través d'unes guies, anomenades playbooks, que definiran recomanacions per a cadascuna de les fases del desenvolupament d'un nou producte o servei de BBVA.

Gràcies a ONE, “s'experimentarà un increment de la productivitat, una millora dels temps de lliurament, una major qualitat i seguretat dels components, però sobretot, un augment de la satisfacció dels enginyers, que podran dedicar el seu esforç i atenció a tasques creatives i innovadores", indica el líder global de la unitat de Desenvolupament de Programari de BBVA.

contador