BBVA analitzarà augmentar les recol·locacions internes per reduir els acomiadats

De moment, l'entitat ha acceptat recol·locar 467 treballadors als centres d'atenció remota

Bolsamanía
Europa Press | 20 mai, 2021 15:32
ep trabajadores de bbva se concentran ante una de las oficinas en contra de los despidos a 10 de
María José López - Europa Press

BBVA s'ha compromès a analitzar un augment de nombre de reubicacions que permetés reduir el volum d'afectats per l'acomiadament col·lectiu que emprendrà l'entitat, segons han informat fonts sindicals després de la reunió d'aquest dijous.

BBVA
9,772
  • 3,28%0,31
  • Max: 9,77
  • Min: 9,50
  • Volume: -
  • MM 200 : 9,31
17:35 19/09/24

BBVA va acceptar dimarts recol·locar 467 treballadors als centres d'atenció remota, xifra que reduiria a 3.331 el nombre d'acomiadaments. Aquest dijous ha comunicat a la representació laboral que analitzarà incrementar el nombre de reubicacions. CCOO va comunicar la setmana passada que acceptaria aquestes recol·locacions si es complien determinades condicions per als treballadors dels centres d'atenció remota.

Entre elles, BBVA ha acceptat modificar l''Acord Amb tu' per integrar-hi les condicions exclusives dels centres remots, reduir les tardes de treball de 130 a 120, eliminar l'obligatorietat de treballar en festius i festes majors, permetre el teletreball a les tardes de juliol i un dia complet a la setmana als dotze mesos i concedir un descans de deu minuts cada dues hores.

L'adhesió als centres d'atenció remota serà voluntària, però si no s'arriba a la quota es cobrirà amb adscripcions forçoses. BBVA anunciarà la setmana que la ubicació dels centres d'atenció remota.

CCOO ha reclamat, a més d'un increment de l'oferta de llocs (que serà estudiada per l'entitat), que les persones que es recol·loquin en aquests centres puguin reintegrar-se a la xarxa després d'un període de 18 mesos. Encara que valoren "el gest" de BBVA, des del sindicat lamenten que no hi hagi hagut moviments sobre les qüestions econòmiques. "Ens acostem a l'últim terç d'aquest procés i cal que la negociació sigui rigorosa i adequada per la gravetat del seu impacte. Esperem moviments clars en aquest sentit per a la setmana que ve, durant les reunions dels dies 25 i 27", ha assenyalat un portaveu de CCOO.

El sindicat ha convocat aturades per als dies 25 i 31 de maig per protestar per l'ERO, que se suma a les concentracions dels dies 10 i 17 de maig, a les quals van acudir 6.000 i 6.500 treballadors de diferents ciutats espanyoles, respectivament.

contador