Ho fan abans de la publicació de resultats
Els experts de Barclays publiquen aquest dimecres un informe sobre els bancs europeus en el qual reconeixen ser "selectius" amb el sector. "La nostra aposta és a favor de noms de qualitat que han estat infravalorats. Veiem valor en una sèrie d'entitats que cotitzen a múltiples deprimits com Lloyds, CaixaBank i ABN, per als quals recomanem 'sobreponderar' i que estan entre els nostres preferits", expliquen.
Enfront d'això, Barclays evita els "noms més cars que cotitzen amb una prima excessiva", com DNB, HSBC, Bankinter i KBC, per als quals recomana 'infraponderar'.
"També ens mantenim escèptics respecte a determinades històries de reestructuració i la capacitat per a retallar costos de capital en Deutsche Bank, Standard Chartered, UBS i BNP Paribas, per als quals recomanem 'infraponderar'", afegeixen aquests analistes.
Pel que fa a les seves valoracions, han mantingut sense canvis les de BBVA i Sabadell, amb preus objectius de 5,90 euros i 1,30 euros, i un consell de 'neutral' i 'sobreponderar', respectivament. No obstant això, sí que rebaixen la resta de valoracions dels bancs europeus. Així, fixen ara el preu de Santander en 4,90 euros des de 5 euros ('sobreponderar'); el de Bankia en 2,30 euros des de 2,40 euros ('neutral'); el de Bankinter en 6,20 euros des de 6,30 euros ('infraponderar'); el de CaixaBank en 3,70 euros des de 3,80 euros ('sobreponderar'); el de Credit Suisse en 12 euros des de 13 euros ('neutral'); i el d'UBS en 11,40 des de 11,80 euros ('infraponderar').
Barclays reconeix que el moment és complicat per a les entitats financeres europees i per això és important ser selectiu. "Amb l'índex europeu de bancs SX7P caient un 10% des dels recents màxims d'abril, els inversors en bancs estan incrementant la cautela en un context de tipus baixos que respon a l'anèmic creixement a Europa". Segons aquests experts, en la temporada de resultats del segon trimestre que comença ara, el mercat se centrarà en l'impacte de la corba de tipus en les expectatives d'ingressos, en els baixos ingressos esperats de l'àrea de trading i en el potencial dels bancs per a compensar els costos.
DEUTSCHE TAMBÉ 'TREU LA TISORA'
Els experts de Deutsche Bank publiquen aquest dimecres un informe sobre els bancs espanyols i sobre el que s'espera per a aquest pròxima temporada de resultats. Indiquen aquests analistes que el tema clau que ha de 'mirar-se amb lupa' és el marge d'interessos, que esperen creixi a una taxa de l'1% intertrimestral, especialment impulsat per Santander i BBVA mentre que els bancs nacionals ho farien pitjor (excloent a Bankinter i a CaixaBank).
"Creiem que l'aspecte més important a tenir en compte serà la perspectiva de marge d'interessos per al segon semestre de l'any", afegeixen.
Igual que Barclays, el banc alemany revisa a la baixa les seves valoracions per als bancs espanyols. Així, fixa ara el preu objectiu de BBVA en 5,60 euros des de 6 euros ('comprar'); el de Bankia en 2,10 euros des de 2,60 euros ('mantenir'); el de Bankinter en 7 euros des de 7,70 euros ('mantenir'); el de CaixaBank en 3,60 euros des de 4,10 euros ('comprar'); el de Liberbank en 0,43 euros des de 0,50 euros ('comprar'); el de Santander en 4,90 euros des de 5,30 euros ('comprar'); i el d'Unicaja en 1 euros des de 1,25 euros ('comprar').
Les accions de Barclays i Deutsche Bank sobre els bancs espanyols segueixen a les rebaixes recents de JP Morgan o Jefferies. A principis de mes, JP Morgan rebaixava els preus objectius de pràcticament tots els bancs espanyols i Jefferies feia el mateix. Mentre que JP Morgan advertia de la caiguda en el benefici per acció donat l'actual context de tipus, Jefferies també mostrava la seva preocupació per l'impacte de la política monetària del BCE.
Així mateix, Moody's rebaixava aquest mateix dilluns la perspectiva de la banca espanyola a 'estable' des de 'positiva' per la millora més lenta d'el que es preveu de la qualitat dels actius.
Totes aquestes decisions es produeixen a escassos dies que comenci la temporada de resultats, que inaugura Santander el dimarts, 23 de juliol, i tanca Liberbank l'1 d'agost. Pel camí, Bankinter anunciarà xifres el 25 de juliol, Sabadell i CaixaBank el 26, Bankia el 29 de juliol i BBVA el 31 de juliol.