El marge brut de l'entitat va arribar als 1.393 milions d'euros fins a setembre, fet que suposa un creixement del 9,7%
Bankinter ha aconseguit durant els primers nou mesos de l'any un benefici de 376 milions d'euros, un 6% menys que durant el mateix període de 2016 quan va aconseguir un resultat net de 400 milions. El benefici abans d'impostos és de 517.600.000, un 5,5% inferior que el 2016.
Des de la companyia apunten al seu comunicat que "cal advertir que durant el segon trimestre de l'any passat es van comptabilitzar resultats extraordinaris amb motiu de l'operació de compra de la xarxa minorista de Barclays a Portugal, i que des d'aquest trimestre s'inclouen als resultats del Grup les dades d'activitat d'aquesta filial, la qual cosa comporta que la comparativa no sigui estrictament homogènia", afirmen.
Per això, matisen que el creixement mesurat en termes homogenis, sense tenir en compte aquests extraordinaris en la comparativa, s'elevaria un 14,8% respecte al de fa un any. El ROE, o rendibilitat sobre el capital invertit, de l'entitat que lidera Maria Dolores Dancausa és del 12,3%, "la més elevada entre els bancs cotitzats", afirmen a Bankinter.
El marge brut de l'entitat va arribar als 1.393 milions d'euros fins a setembre, fet que suposa un creixement del 9,7% més que durant el mateix període de l'any passat. Això es produeix "gràcies sobretot al bon comportament de la comissions, que s'incrementen en el seu import net un 14,2% davant de l'any passat, amb especial bon resultat les que fan referència al negoci de Gestió d'Actius, i també al negoci d'assegurances", indiquen des de Bankinter. Per la seva banda, el marge d'interessos tanca el tercer trimestre als 789.700.000 d'euros, fet que suposa un 10,8% més que fa un any.
L'índex de morositat va caure fins al 3,72% des del 4,19% de fa un any, una ràtio que es redueix fins al 3,33% tenint en compte només les xifres d'Espanya. Això suposa menys de la meitat que la mitjana sectorial, que va pujar a l'agost fins al 8,48%.