Bankia, Santander, Sabadell... els bancs estrenen 2020 amb importants rebots

Bankia destaca especialment amb forts avanços del 4%

Nieves Amigo
Bolsamania | 02 gen, 2020 12:30
bancos logos

Els bancs no ho van fer bé en 2019 i no hi ha bones perspectives per a ells en 2020. No obstant això, després d'un any passat feble, han decidit liderar el rebot de l'Ibex en el començament d'aquest i avui destaquen per les fortes alces que estan registrant.

Banco Santander
4,368
  • -3,52%-0,16
  • Max: 4,54
  • Min: 4,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,32
17:35 22/11/24
Bankia
1,784
  • 2,65%0,05
  • Max: 1,80
  • Min: 1,74
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,34
17:35 26/03/21

Bankia, que es va comportar especialment malament durant l'any passat, puja un 4% a aquestes hores, seguida per Santander (+3,5%); Sabadell (+3,5%); CaixaBank (+3,5%); Bankinter (+2,8%) i BBVA (+2,6%).

La fixació de la data per a ratificar l'acord de 'fase un' entre la Xina i els EUA està propiciant avui les alces en totes les places europees. L'Ibex, que va caure més que les altres en les dues últimes sessions de l'any passat (per la incertesa política a Espanya) puja també més aquest dijous, amb avanços que són ja del 1,5%, la qual cosa li porta a fregar els 9.700 punts (9.696 punts).

Les bosses estan "recollint el fet de tenir per fi una data per a la signatura de la primera fase de l'acord comercial entre els EUA i la Xina, el 15 de gener. Serà un acord de mínims. Posteriorment, encara que encara sense data definida, s'iniciaran les negociacions per a la 'fase dues' de l'acord, que previsiblement seran molt més complicades, i estaran condicionades per l'evolució de Trump en les enquestes de cara a les eleccions de novembre", expliquen els experts de Renda 4 en el seu informe diari.

Els bancs -i també les energètiques- van protagonitzar les caigudes en en l'Ibex de finals de la setmana passada després de la publicació del programa de Govern de PSOE i Unides Podemos. Aquest programa "contempla importants pujades d'impostos per a aquestes companyies". Els bancs hauran de fer front a la Taxa Tobin, amb la qual el Govern gravarà la compra d'accions. Les entitats financeres ja han advertit en més d'una ocasió que possiblement acabaran repercutint aquest impost als clients, però el caràcter dissuasiu que tindrà aquest per descomptat no és bo ni per a les entitats financeres ni per a la borsa en general.

"Algunes de les mesures anunciades afecten directament sectors/empreses cotitzades, així com al mercat en el seu conjunt, encarint el cost de la contractació, entre altres aspectes. Sent ara molt més senzill que fa uns anys per a l'inversor particular optar per invertir en altres mercats, tant de manera directa com a través de diferents tipus de fons, és possible que les esmentades mesures acabin per condicionar el comportament i l'activitat de la bossa espanyola, alguna cosa que es veurà si és així amb el temps", expliquen els experts de Link Securities.

contador