Bankia reorganitza la seva cúpula i prescindeix de l'exconseller delegat de BMN

Amplia el seu comitè de direcció, al qual s'incorpora Sergio Durá, imputat en el cas Bankia

Elena Lozano
Bolsamania | 25 gen, 2019 13:53 - Actualitzat: 13:53
ep jose ignacio goirigolzarri 20180510122101
Europa Press/Archivo

Bankia

1,784

17:35 26/03/21
2,65%
0,05

Bankia ha decidit reorganitzar la seva cúpula aprofitant la creació de quatre noves direccions generals adjuntes i ampliar el seu comitè de direcció a dotze membres des dels vuit anteriors. Els canvis inclouen la sortida de tres directors d'àrees de l'entitat, entre ells Joaquín Cánovas, que va ser conseller delegat de Banc Mare Nostrum (BMN) en el moment de la seva integració a Bankia. Fins ara, el directiu estava al capdavant de Participades i Negocis Associats.

També abandonen l'entitat com a conseqüència d'aquests canvis Juan Chozas, fins ara director de Persones, i Juan Carlos Estepa, que ocupava el càrrec de director de Riscos de Bankia. Al seu lloc s'incorporarà Sergio Durá, interventor de l'entitat, que es troba imputat en el cas Bankia.

La Intervenció, de fet, es fusiona amb la Direcció Financera i tot queda sota el paraigua de l'actual director financer del banc, Leopoldo Alvear. Així, Durá s'incorpora al comitè de direcció, com també ho fa Manuel Galarza, nou director de Riscos de Crèdit, una adreça de nova creació.

Per la seva banda, Fernando Sobrini estarà ara al capdavant de la Direcció de Gestió d'Actius i participades. Fins ara, Sobrini era el responsable de la Direcció de Banca de Particulars, que passa a estar sota el comandament d'Eugenio Solla. Aquesta Direcció de Gestió d'Actius i Participades és el resultat de l'anterior Direcció de Participades i Negocis Associats (enfront de la qual estava Joaquín Cánovas, exBMN) amb la incorporació del negoci de gestió d'actius i banca privada.

Bankia ha creat també una Direcció de Transformació i Estratègia Digital, que realment està en marxa des de l'octubre i al capdavant de la qual se situa Carlos Torres. Una altra de les noves direccions és la de Persones i Cultura (anteriorment denominada Persones), que estarà sota el comandament de David López.

contador