El conseller delegat de l'entitat, José Sevilla, va afirmar que "el primer trimestre dóna uns resultats molt positius"
Bankia va obtenir un benefici net atribuït de 304 milions d'euros durant el primer trimestre de l'any, fet que suposa un 28,4% més que durant el mateix període de l'any anterior. El consens de FactSet esperava una xifra inferior de 230 milions d'euros.
L'entitat ha explicat que el creixement dels ingressos (marge brut) en un 3,8%, fins als 886 milions d'euros i el descens de les despeses d'administració en un 3,4%, a 386 milions permeten situar el marge abans de provisions en 500 milions d'euros amb una alça del 10,2%.
"El benefici aconseguit per Bankia, de més de 300 milions d'euros, és el més alt en un trimestre en la història de l'entitat a les seves activitats a Espanya",
ha afirmat el seu
conseller delegat
El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, va afirmar que "el primer trimestre dóna uns resultats molt positius. El benefici aconseguit per Bankia, de més de 300 milions d'euros, és el més alt en un trimestre en la història de l'entitat a les seves activitats a Espanya ".
"Un trimestre més, les nostres fortaleses es consoliden. Som una entitat cada vegada més solvent, el control de despeses ens permet preservar l'eficiència i això es tradueix en uns alts nivells de rendibilitat ", va afegir Sevilla.
Bankia ha precisat que l'entorn de baixos tipus d'interès, amb l'euríbor que segueix en taxes negatives, manté la pressió tant a les carteres de deute com en el crèdit, de manera que el marge d'interessos es redueix un 12,7%, fins als 504 milions d'euros. En termes trimestrals, el descens és de només un 2,5%.
Això no obstant, l'estabilitat en el rendiment del crèdit i la reducció dels costos de finançament permeten millorar el marge de clients en tres punts bàsics durant el trimestre, fins a l’1,52%, ha afegit Bankia. Aquest indicador acumula una alça de 11 punts bàsics durant l'últim semestre.
Les comissions es van elevar un 3,8%, fins als 207 milions d'euros. Aquest repunt ve generat pels majors ingressos per utilització de targetes, mitjans de pagament i valors.
La ràtio d'eficiència va millorar fins al 43,6%, xifra que, descomptats els ingressos per operacions financeres i diferències de canvi, se situa al 53,4%, similar a la del tancament de 2016.
Bankia ha recalcat que, tant el saldo de morosos com el de adjudicats, s'han reduït. En concret, el volum de riscos de dubtós cobrament va baixar en 492 milions d'euros durant el trimestre (1.580 durant l'últim any), fins a situar-se per sota dels 11.000 milions d'euros (en concret 10.984), el que va permetre reduir la ràtio de morositat del 10,5% de març de 2016, a l'9,8% al desembre passat i al 9,5% actual.
En termes de solvència, Bankia va tancar el trimestre amb una ràtio de capital CET1 BIS III fully loaded del 13,37%. Aquesta xifra és 35 punts bàsics superior al 13,02% del desembre i 85 punts bàsics millor que el 12,52% de fa un any. La xifra de capital no inclou les plusvàlues a les carteres del deute sobirà. De incloure, la ràtio hauria estat encara superior, del 13,63%. En termes reguladors (phase in), la ràtio de capital CET1 BIS III va millorar durant el trimestre en 21 punts bàsics, fins al 14,91%.