Les seves accions cotitzen en 4,10 euros
La col·locació s'ha realitzat a un preu de 4,06 euros per acció
Bankia cau un 1,7% aquest dimarts. Les seves accions cotitzen en 4,10 euros després que el Govern anunciés la venda el 7% de l'entitat mitjançant d'una col·locació accelerada que es va anunciar aquest dilluns a la nit. L'import total d'aquesta operació s'eleva un 818,30 milions d'euros, a raó de 4,06 euros per títol, de manera que situa la seva participació indirecta a l'entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri al 60,63%.
Els títols s'han col·locat a un preu de 4,06 euros per acció, fet que suposa un descompte del 2,71% en comparació amb la cotització de les accions de Bankia al tancament de mercat d'ahir (4,17 euros, el seu màxim des de mitjans d'agost), segons ha informat aquest dimarts el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Tot i la caiguda d'aquest dimarts, el banc acumula una revaloració del 8% en aquest 2017.
Amb aquesta operació, segons ha explicat el FROB, "es reactiva el procés de reducció de la participació pública requerida per la normativa, i amb ell el camí de normalització completa de l'entitat després de la injecció de capital públic escomesa el 2012, que al seu moment va aconseguir el seu objectiu prioritari d'estabilització i protecció dels dipositants", indiquen al seu comunicat d'aquest dimarts.
El FROB ha destacat, a més, que la reducció de la participació de l'Estat permetrà incrementar la quantitat d'accions que circulen al mercat i això afavoreix la liquiditat i facilita l'execució de futures operacions de desinversió. D'aquesta manera, s'amplia el rang d'opcions a disposició del principal accionista i es milloren les condicions per intentar maximitzar la recuperació d'ajudes a l'Estat.
De moment, l'Estat ha recuperat 1.838.000 d'euros de les ajudes públiques que es van injectar a Bankia, 22.424.000 d'euros, després de la col·locació d'un 7,5% del banc per 1.304 milions d'euros el 2014 i els dividends amb càrrec als comptes de 2014, 2015 i 2016.
A finals de novembre el ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ja va avançar que els plans de l'Executiu passaven per privatitzar l'entitat "tan aviat com fos possible", si bé, va instar a "no perdre de vista" el principi de maximització del retorn de les ajudes públiques rebudes pel banc el 2012.
"POSITIU A MITJÀ TERMINI"
Els analistes de Link Securities consideren que "la cotització de Bankia tendirà cap al preu de col·locació quan obrin els mercats. No obstant això, hem d'indicar que l'acció de l'entitat fa diversos mesos que està sotmesa a pressió esperant aquesta col·locació, per la qual cosa creiem que la seva realització pot ser positiu per al comportament del valor a mitjà termini", apunten al seu informe.
Des de Renta 4 també consideren aquesta operació positiva en el mitjà termini, "en reduir el risc de sortida de paper en el futur perquè el FROB redueix la seva participació actual del 67,6% Bankia i BMN al 60,6%, així com per la major liquiditat derivada d'un major free-float", asseguren.