Avangrid (Iberdrola) rescindeix el seu acord de fusió amb PNM Resources als EUA

L'operació estava valorada en 7.000 milions d'euros

Nieves Amigo
Bolsamania | 02 gen, 2024 09:15
ep trabajadores de avangrid la filial de iberdrola en estados unidos trabajan de la forma mas rapida
IBERDROLA

Iberdrola ha anunciat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que Avangrid, la seva filial als Estats Units, en què participa amb el 81,5% del capital, ha decidit resoldre el contracte de fusió subscrit amb PNM Resources 20 d'octubre de 2020 "en no haver-se complert en el termini contemplat a aquest efecte les condicions previstes en aquest per al tancament de l'operació".

Iberdrola
13,560
  • 1,31%0,18
  • Max: 13,63
  • Min: 13,33
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,53
17:35 20/09/24

La compra de PNM va ser anunciada a finals del 2020 i estava valorada en uns 7.000 milions d'euros. L'operació representava el gran projecte d'Iberdrola per convertir-se en líder en un mercat estratègic com el dels Estats Units. Tot i això, va ser bloquejada per la Comissió de Regulació de Nou Mèxic, després d'haver rebut aprovació de cinc agències federals i de la Comissió de Serveis Públics de Texas.

Avangrid i PNM Resources s'havien donat de termini fins al 31 de desembre del 2023, ampliable de mutu acord fins a finals de març del 2024, per intentar salvar els obstacles per aconseguir la seva fusió. Ignacio Galán, president d'Iberdrola, s'ha manifestat en múltiples ocasions sobre aquesta operació, reafirmant que mantenia els seus plans per créixer als Estats Units, país estratègic per al grup, i que confiava a tancar la fusió de la seva filial Avangrid amb PNM Resources a la primera meitat del 2024.

Els Estats Units és una regió estratègica per a Iberdrola. Avandgrid té la intenció de continuar centrant-s'hi en inversions orgàniques, amb més de 9.000 milions de dòlars previstos.

Els experts de Sabadell assenyalen al seu informe de mercats d'avui dimarts que aquesta notícia és "negativa". Tot i això, precisen que el seu impacte és "limitat" tenint en compte que, malgrat el contratemps de fusió amb PNM, Iberdrola seguirà invertint de forma orgànica als Estats Units per un muntant similar a l'inicialment previst.

"Alhora, les nostres estimacions, i les del consens, no contemplaven la fusió amb PNM", afegeixen des de Sabadell.

contador