Audax tanca el primer semestre amb unes pèrdues de 3,6 milions d'euros

La companyia subratlla l'adversa conjuntura al mercat energètic

Nieves Amigo
Bolsamania | 30 set, 2021 11:28
audaxgrandecbcompo1

Audax ha tancat el primer semestre del l'any amb unes pèrdues de 3.597.000 d'euros enfront del benefici de 4,070 milions del mateix període de fa un any.

Audax Renovables
1,808
  • -0,11%0,00
  • Max: 1,85
  • Min: 1,79
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,64
17:35 19/09/24

La companyia renovable ha dit que el context encara ha estat marcat per la pandèmia, i ha destacat l'"adversa conjuntura" del mercat energètic, amb el "fort augment de preus al mercat majorista i la seva volatilitat, que podria tenir efectes negatius en les comercialitzadores pures d'electricitat". Audax ha afegit que, en aquest sentit, es fa encara més convenient el seu pla d'integració vertical de les activitats de generació i producció d'electricitat, "per tal d'evitar aquesta volatilitat del preu del pool amb energies renovables que no necessitin de compra de CO2 ni gas natural".

Durant el primer semestre del l'any la companyia ha incrementat un 43% els clients, apostant per guanyar quota de mercat a futur, tant en clients com en energia subministrada, amb vista a un millor posicionament de mercat, ha precisat. Això porta, a curt termini, "a renunciar a una part del marge davant la conjuntura actual de preus ascendents en la qual ens trobem".

Al tancament dels primers sis mesos de l'any els ingressos de les operacions van arribar als 692 milions, pujant un 71%. No obstant això, amb motiu de la reducció parcial del marge, l'EBITDA se situa als 18,2 milions d'euros (-20%), "amb previsió de normalització de resultats al llarg del segon semestre".

COMPLIR AMB EL QUE S'ESPERA

Pel que fa a la generació, Audax ha continuat amb les seves operacions en el desenvolupament, la construcció i posada en marxa de la seva cartera, tot això "malgrat el lent avanç que encara patim per part d'alguns organismes per a la realització dels tràmits de posada en marxa", ha indicat.

Per tot això, i per les mesures adoptades pel grup, espera una normalització de la situació durant aquesta segona meitat de l'exercici, "confiant així en poder complir amb les magnituds esperades al tancament d'aquest exercici".

contador