Amb un preu mínim de 21,20 euros i un màxim de 21,50 euros per acció del l'operador d'infraestructures de telecomunicacions
Atlantia aconsegueix una opció de compra de tot o una part del 34% de Cellnex, que en aquests moments està en mans d'Abertis. La concessionària italiana ha comunicat aquest dijous a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que, al seu acord de OPA conjunta amb la constructora ACS per la concessionària espanyola, s'incorpora el seu dret que adopten les actuacions oportunes per a la venda per part d'Abertis de tot o part de la seva participació en l'operador d'infraestructures de telecomunicacions.
Un dret que està subjecte al fet que "el preu de venda de les accions de Cellnex es correspondrà amb el seu valor de cotització mitjana durant els sis mesos anteriors a la liquidació de l'OPA, amb un preu mínim de 21,20 euros i un preu màxim de 21,50 euros per acció de Cellnex (ajustat pels dividends bruts que corresponguin)", apunta Atlantia al seu comunicat. Després d'aquesta notícia, les accions de la cotitzada espanyola cauen un 0,3%, fins als 22,8 euros per acció.
A més, la companyia italiana indica que aquest acord també està subjecte "al percentatge de la participació que es transmetrà serà d'un 29,9% o un 34% del capital social de Cellnex, a elecció d'Atlantia. En cas de transmissió, la compravenda haurà de realitzar-se durant els dos mesos següents a la liquidació de l'OPA", afegeix.
D'aquesta manera, Cellnex no formaria part d'Abertis i no seria controlat per l'empresa conjunta que Atlantia, ACS i la seva filial alemanya Hochtief conformaran per quedar-se amb el control del grup d'autopistes. En el cas de l'operador d'infraestructures de telecomunicacions, passaria a estar controlat per la companyia italiana en el cas que finalment decideixi exercir el dret de compra. Es dona la circumstància que Cellnex compta amb una destacada presència a Itàlia.
Es tracta d'una altra inversió addicional que inclou el pacte entre ACS i Atlantia, juntament amb la de l'entrada d'aquesta companyia transalpina en el capital de Hochtief com a segon accionista. La companyia en la qual Abertis va segregar el seu negoci d'antenes de telefonia mòbil i va treure a borsa el 2015 quedaria així al marge del grup d'infraestructures que ACS i Atlantia pretenen conformar amb la compra de la companyia de concessions que presideix Salvador Alemany.