Aston Martin perd 111,6 milions i reemplaça el seu CEO per un ex de Ferrari

Ha augmentat els números vermells enfront de les pèrdues de 42,2 milions d'un any abans

Bolsamanía
Bolsamania | 04 mai, 2022 12:31
ep archivo   aston martin v12 speedster
ASTON MARTIN - Archivo

Aston Martin va registrar al primer trimestre del 2022 unes pèrdues abans d'impostos de 111,6 milions de lliures esterlines, augmentant els números vermells enfront de les pèrdues de 42,2 milions d'un any abans. A més, el fabricant de vehicles de luxe ha anunciat que substituirà el seu actual CEO, Tobias Moers, per l'excap de Ferrari Amedeo Felisa.

La companyia ha presentat resultats, entre els quals destaca que l'EBITDA ajustat va augmentar durant els tres mesos fins al 31 de març en un 18%, fins als 24,4 milions de lliures esterlines, mentre els ingressos van créixer un 4%, fins als 233 milions de lliures esterlines.

Per la seva banda, les trameses de vehicles a l'engròs van caure un 14% al primer trimestre.

De cara al futur, Aston Martin va dir que l'entorn operatiu global seguia sent incert a causa de la guerra a Ucraïna, els bloquejos globals continus per la Covid-19, especialment a la Xina, les contínues interrupcions a la cadena de subministrament i la logística, i la inflació dels costos de les matèries primeres. Tot i això, manté sense canvis la guia per al 2022.

D'altra banda, el fabricant de vehicles ha decidit cessar Moers, que deixarà la direcció amb efecte immediat, però donarà suport al nou equip de lideratge fins a finals de juliol. La seva sortida "de comú acord" es produeix després de dos anys a la companyia. Serà substituït en el càrrec per Felisa, de 76 anys, que va ser CEO de Ferrari entre el 2008 i el 2016. Segons Aston Martin, "enfortirà significativament l'equip de lideratge sènior".

"La notícia que l'exdirector executiu de Ferrari, Amedeo Felisa, està prenent el seient del conductor d'Aston Martin va posar en marxa una publicació de guanys poc inspiradors. El negoci darrere dels elegants superesportius de James Bond ha estat tot menys polit als darrers anys, i amb una nova estratègia en marxa, el mercat espera que Felisa pugui accelerar el ritme”, explica Laura Hoy, analista d'accions de Hargreaves Lansdown.

Afegeix que "les coses semblen anar segons el que s'ha planejat". "Afortunadament, els clients d'Aston Martin no estan gaire preocupats per l'augment del preu del combustible i amb prou feines notaran la reducció del cost de vida. Això significa que el grup encara espera complir el seu objectiu de vendre 6.600 automòbils aquest any".

"La companyia insisteix que la demanda dels clients al detall és sòlida", apunta Victoria Scholar, cap d'inversions d'Interective Investor. "Després d'haver estat al lloc més alt durant menys de dos anys, Moers ha lluitat per donar vida al preu de les accions d'Aston Martin. El fabricant d'automòbils està apostant per l'experiència de Felisa per dirigir el preu de les seves accions a una direcció més favorable a mesura que Aston Martin s'enfoca en el seu ardu viatge cap a la hibridació, la neutralitat de carboni i, en última instància, l'electrificació total”, diu.

contador