Arm torna a disparar-se a la borsa i supera els 65.000 milions de capitalització

La companyia va tenir un exitós debut al Nasdaq aquest dijous

María Campillo
Bolsamania | 15 set, 2023 14:45 - Actualitzat: 16:05
ep archivo   chip de arm
ARM - Archivo

La tecnològica Arm, controlada pel grup japonès Softbank, segueix centrant l'interès dels inversors després del seu exitós debut aquest dijous a l'índex Nasdaq, que la van portar a finalitzar la sessió amb alces del 24,69%. Durant el segon dia a la borsa, les accions de la companyia avancen més d'un 5%, després d'arribar a pujar a prop d'un 10% en les operacions prèvies a l'obertura del mercat.

D'aquesta manera, la capitalització de la companyia al mercat s'ha disparat a més de 65.000 milions de dòlars, enfront dels 52.000 milions de dòlars en què s'havia valorat inicialment.

Arm ha protagonitzat la major Oferta Pública de Venda (OPV) de tot el 2023 i una de les més elevades dels Estats Units des que el fabricant de vehicles elèctrics Rivian va debutar el 10 de novembre del 2021.

"La notícia que, després d'alguns dubtes inicials, finalment la major OPV del sector durant els darrers anys sigui un èxit és positiva a curt termini per a la tecnologia en general i per als semiconductors en particular. Tot i les pujades acumulades l'any (SOX: +41%), l'OPV d'ARM demostra que l'interès dels inversors al sector continua mantenint-se elevat", comenten des de Bankinter.

Al tancament del primer dia de cotització, els títols de la tecnològica es van situar als 63,59 dòlars, un 24,7% per sobre del preu de partida.

"Arm estima actualment que 'el 70% de la població mundial utilitza productes basats en Arm' als seus PC, automòbils, telèfons intel·ligents, etc. I el creixement és l'única direcció possible per al dissenyador de xips amb la sobtada arribada de la IA a les nostres vides", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

En aquest sentit, l'entitat explica que els seus dissenys de processadors i plataformes de programari energèticament eficients "han permès la computació avançada en més de 250 bilions de xips i les nostres tecnologies alimenten de manera segura productes des del sensor fins al telèfon intel·ligent i la supercomputadora".

Per a Neil Wilson, analista en cap de Markets.com, "l'esclat de les accions d'Arm en el seu debut a Nova York va impulsar les compres enmig de senyals d'una forta gana entre els inversors per noves emissions. Les accions d'Arm van acabar amb una pujada propera al 25%, una gran victòria per al mercat en general, fins i tot si no és ideal per a tots”.

"Però, en última instància, SoftBank encara en té el 90% i preferiria rebaixar el preu i deixar que les accions pugessin... Els inversors de pedra angular van tenir-hi un paper important, però el comerç al detall estava mostrant interès. Sens dubte, és una bona notícia per al mercat d'OPV", afegeix l'analista.

L'entusiasme al voltant de la sortida a borsa d'Arm està impulsat pel fet que els circuits que subministra són fonamentals en la producció de xips per a telèfons intel·ligents i tenen potencial per a més penetració en altres mercats, com els semiconductors per a automòbils.

"La capacitat per mantenir una valoració tan elevada dependrà de si pot aprofitar amb èxit la intel·ligència artificial i expandir-se a altres àrees", assenyala Victoria Scholar, directora d'inversions d'Interactive Investor.

contador