ArcelorMittal cau després de les "extremadament tràgiques" notícies sobre una mina al Kazakhstan

Almenys 42 persones han mort en un incendi

Nieves Amigo
Bolsamania | 30 oct, 2023 12:45
ep archivo   entrada de la sede de arcelormittal en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

ArcelorMittal és aquest dilluns clarament el pitjor valor de l'IBEX per les notícies que s'han conegut aquest cap de setmana, quan un incendi en una mina de la seva propietat al Kazakhstan ha deixat almenys 42 morts.

Arcelormittal
21,660
  • -0,87%-0,19
  • Max: 21,80
  • Min: 21,59
  • Volume: -
  • MM 200 : 23,13
14:00 20/09/24

"Notícies extremadament tràgiques del Kazakhstan aquest cap de setmana sobre un incendi en una mina, amb 42 víctimes mortals confirmades fins ara", escriuen els experts de Barclays al seu informe diari de mercats.

Dissabte, l'operador ArcelorMittal Temirtau, la unitat local de l'acereria ArcelorMittal, va dir que 206 persones de les 252 persones de la mina de Kostenko havien estat evacuades després del que sembla que ha estat una explosió de metà.

Cal destacar que, juntament amb aquesta notícia, ArcelorMittal i el govern del Kazakhstan han confirmat acords preliminars per transferir la propietat dels actius de Temirtau al Govern.

Segons informen les agències internacionals, Kazakhstan va confirmar la nacionalització d'ArcelorMittal Temirtau, que explota les plantes siderúrgiques més grans del país i diverses mines de carbó i mineral, després del tràgic incendi.

L'incendi és l'últim d'una sèrie de morts al lloc de treball a centres operats per ArcelorMittal Temirtau. L'agost, quatre miners van morir després d'un incendi a la mateixa mina, mentre que cinc persones van morir després d'una fuita de metà en una altra mina el novembre del 2022.

contador