Applus+ llança una eina d'intel·ligència artificial per als usuaris d'ITV

eReformas permetrà estalviar costos, temps i desplaçaments a la inspecció de vehicles

Bolsamanía
Bolsamania | 07 mar, 2023 12:35
ep archivo   recurso de applus inspeccion de vehiculos
APPLUS - Archivo

La multinacional espanyola especialitzada en la inspecció de vehicles Applus+ ha desenvolupat la plataforma digital eReformas, que té com a objectiu millorar l'experiència de l'usuari d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a Espanya.

Applus Services
12,660
  • 0,79%0,10
  • Max: 12,76
  • Min: 12,66
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,44
17:35 19/09/24

Segons explica la companyia, eReformas és una solució digital "molt fàcil d'usar" que redueix desplaçaments, agilitza tràmits i simplifica els processos d'aprovació dels vehicles, fet que suposa una millora substancial de l'experiència d'usuari. "Es tracta d'una eina única a Espanya, i l'empresa no té coneixement que estigui disponible a cap altre país del món", asseguren.

El programa s'adreça a tota mena de clients, tant particulars com professionals, als quals permet fer en línia la major part d'aquests processos, sense les limitacions horàries de les estacions d'ITV. eReformas sol·licita als clients la documentació necessària en funció del servei i de la comunitat autònoma on se sol·licita.

"Utilitzant la intel·ligència artificial, és capaç d'analitzar la informació que ha rebut i avaluar-ne la validesa. Si detecta alguna anomalia, demana al client informació actualitzada o addicional, tot de forma remota. Així, automatitza moltes de les comprovacions, cosa que allibera els tècnics humans per realitzar les tasques de més importància, com la inspecció del vehicle en si, cosa que incrementa l'eficàcia del servei", expliquen des d'Applus+.

Tot i que nominalment s'agrupen sota el terme genèric de reformes, el sistema eReformas inclou quatre grups de serveis diferents: canvis de servei, per exemple, un vehicle que deixa de ser d'ús particular i passa a ser de servei públic, de lloguer amb o d'autoescola; obtenció de duplicats de les Targetes ITV, a més velocitat i amb una monitorització de la qualitat més exhaustiva gràcies a la IA; serveis previs a la matriculació, que es presten a vehicles d'importació que es volen matricular però no disposen de Targeta ITV; i reformes, el més representatiu, que engloba transformacions dels vehicles.

Aitor Retes, vicepresident executiu d'Applus+ Automotive, afirma que amb aquesta nova eina "els nostres clients ja no han d'acudir a l'estació per saber quins documents han de presentar ni han de tornar després per lliurar-los i obrir l'expedient". "El projecte ha arrencat el 2023 i estem valorant estendre'l a la resta de països on fem inspecció de vehicles", sentencia.

contador