Apple cau: la demanda de l'iPhone 16 Pro comença "més baixa del que s'esperava"

L'analista Ming Chi-Kuo alerta sobre l'últim gran llançament de la companyia

Aitor Pereira
Bolsamania | 16 set, 2024 18:30 - Actualitzat: 18:30
apple portada iphone 16

Les accions d'Apple comencen la setmana amb caigudes del 2% a Wall Street després que el reconegut analista Ming Chi-Kuo alertés sobre una demanda "més baixa del que s'esperava" per a l'iPhone 16 Pro, una setmana després que la companyia desvetllés la darrera versió del seu vaixell insígnia.

APPLE
228,990
  • 3,76%8,30
  • Max: 229,82
  • Min: 224,63
  • Volume: -
  • MM 200 : 195,58
18:27 19/09/24

"Anàlisi de comandes anticipades del primer cap de setmana de l'iPhone 16: vendes totals estimades al voltant de 37 milions d'unitats. La demanda de la sèrie Pro és més baixa del que s'esperava", ha assegurat en una anàlisi que ha difós a través d'X.

Les vendes estimades de 37 milions d'unitats per a l'iPhone 16 suposen un descens del 12,7% en comparació amb el primer cap de setmana de la sèrie iPhone 15 de l'any passat.

"El factor clau és la demanda inferior a l'esperada de la sèrie iPhone 16 Pro. Els terminis de lliurament de la sèrie iPhone 16 Pro són significativament més curts que els de la sèrie 15 Pro. A més de l'augment dels enviaments abans de la comanda anticipada, la clau és que la demanda és menor del que s'esperava, com ho demostra la disminució interanual de les vendes del primer cap de setmana", detalla.

A més, explica que "l'important creixement interanual de les trameses abans de les comandes anticipades de l'iPhone 16 Pro Max es deu a la millora dels rendiments de producció de les càmeres tetraprisma i a les perspectives optimistes d'Apple sobre la demanda d'aquest model".

"Un dels factors clau de la demanda inferior a l'esperada de la sèrie iPhone 16 Pro és que el principal atractiu de venda, Apple Intelligence, no està disponible al llançament juntament amb l'iPhone 16. A més, la intensa competència al mercat xinès segueix afectant la demanda d'iPhone", afegeix.

Mentrestant, les vendes del primer cap de setmana de l'iPhone 16 Plus "van augmentar interanualment", encara que "el seu impacte en els enviaments totals d'iPhone és limitat".

contador