Amadeus i Visa s'uneixen per gestionar el frau i els pagaments al sector del turisme

Aquesta col·laboració ajudarà a les agències de viatges a preparar-se per la nova llei de pagaments

Irene Hernández
Bolsamania | 30 ago, 2019 12:39
pagos electronicos

Amadeus-A

64,720

17:35 04/10/24
0,37%
0,24

Amadeus i la plataforma de gestió de pagaments de Visa, CyberSource, han decidit col·laborar per oferir a la indústria mundial del turisme una àmplia gamma de capacitats avançades per a la gestió del frau i dels pagaments. A més, aquesta unió ajudarà a les agències de viatges a preparar-se per la nova llei de pagaments que entra en vigor el setembre.

VISA-A
275,870
  • -0,36%-0,99
  • Max: 278,44
  • Min: 275,36
  • Volume: -
  • MM 200 : 272,09
16:51 04/10/24

L'acord proporciona a l'ecosistema global del sector viatges la capacitat d'oferir autenticació reforçada de clients i prevenció del frau, "sense que això afecti negativament l'experiència de pagament". Segons expliquen en un comunicat, com a part de l'oferta de pagaments d'Amadeus, es posarà a disposició la gamma de solucions de gestió d'autenticació, fraus i pagaments de CyberSource.

El Banc Central Europeu (BCE) estima que Europa pateix fraus de pagaments amb targeta per Internet per un valor de 1.300 milions d'euros cada any. Per això, la nova directiva sobre serveis de pagament (PSD2) i les normes tècniques de regulació (RTS) regeixen el que es coneix com l'"autenticació reforçada de clients" (SCA), que introduirà l'autenticació a través de dos factors en la majoria dels pagaments electrònics efectuats a l'Espai Econòmic Europeu (EEE).

"Des del principi, aquesta col·laboració ajudarà a les agències de viatges a preparar-se per l'SCA, per reduir el risc de frau i minimitzar el possible impacte en l'experiència de client, gràcies a la introducció de l'autenticació dels dos factors", detallen les empreses. Mentrestant, les RTS indiquen que, per a la major part de transaccions de pagaments electrònics dins de l'EEE, el pagador ha de demostrar la seva identitat amb almenys dos dels següents mètodes: una cosa que el pagador conegui, cosa que tingui i una cosa pròpia.

"La indústria del turisme, com moltes altres, s'està enfrontant a una nova era marcada per noves tecnologies i normatives. Això s'uneix al desenvolupament de les demandes dels consumidors, que esperen poder efectuar les seves interaccions i transaccions amb facilitat", afirmen en CyberSource Europe. Afegeixen que "resulta fonamental poder oferir una experiència de pagament sense problemes alhora que es compleixen els nous requisits normatius i s'ofereix una gestió del frau i de l'autenticació efectiva. Les agències de viatge que han implementat les tecnologies adequades estaran en una posició privilegiada a l'hora d'optimitzar les exempcions d'acord amb l'SCA, gestionar el frau i, en última instància, complir amb les expectatives dels viatgers relatives als pagaments de viatges simples i segurs".

Per la seva banda, des d'Amadeus, comenten que, "en un món en què els pagaments s'efectuen cada vegada més a través de dispositius mòbils i els viatgers esperen poder efectuar els pagaments amb un sol clic, resulta fonamental que les agències de viatges tinguin en ment tota l'experiència en implementar l'SCA. Gràcies a l'estreta col·laboració amb l'equip de CyberSource, ens podem comprometre a oferir els beneficis del nou protocol 3DS 2 en totes les nostres solucions i en l'ecosistema de viatges més ampli, establint així les bases d'una autenticació de dos factors simple i eficient mitjançant l'aprofitament d'innovacions com ara la biomètrica".

contador