Amadeus anticipa que el valor del seu negoci tecnològic hoteler rondi als 6.000 milions

Completarà la implantació del seu sistema de reserves hoteleres en IHG a principis de 2019

Bolsamanía
Europa Press | 21 jun, 2018 14:27 - Actualitzat: 14:31
ep luis maroto ceoamadeus
AMADEUS

Amadeus IT Group estima que el mercat potencial del seu negoci tecnològic per proveir la indústria hotelera podria arribar als 6.000 milions d'euros i així podria convertir-se en el segon negoci en importància per a la companyia després del de solucions tecnològiques per a les aerolínies, principal negoci d'Amadeus.

Amadeus-A
66,180
  • -0,18%-0,12
  • Max: 66,18
  • Min: 64,92
  • Volume: -
  • MM 200 : 61,83
17:35 26/11/24

Durant una roda de premsa prèvia a la celebració de la junta d'accionistes de la companyia, el conseller delegat del proveïdor tecnològic de serveis turístics, Luis Maroto, ha assegurat que l'oportunitat de proveir de tecnologia a hotels és "molt alta" i suposa "una forta aposta de diversificació dins d'Amadeus".

Completarà la implantació del seu sistema de reserves hoteleres en IHG a principis de 2019

La companyia tecnològica va prendre fa anys la decisió estratègica de replicar el model de negoci que havia tingut èxit al segment de les aerolínies i aplicar-lo a altres sectors de la indústria del viatge com els aeroports, els ferrocarrils o els mitjans de pagament.

El mercat potencial estimat per Amadeus del negoci tecnològic en el total de la indústria del viatge podria situar-se al voltant dels 30.000 milions d'euros, dels quals, 11.000 estarien al sector de les aerolínies i altres 6.000 milions d'euros al d’hospitalitat.

El directiu ha explicat que la complexitat del món hoteler és "molt alta" perquè hi ha molta diversificació dels negocis, però al mateix temps això suposa un gran oportunitat "perquè hi ha pocs competidors mundials de competència".

"Pensem que l'oportunitat és molt gran, nosaltres estem ben posicionats, el mercat és força dispers, i nosaltres pensem que és una bona oportunitat amb l'avantatge, a més, que desenvolupem la tecnologia des de zero", va explicar Maroto.

Amadeus està posant el focus en aquesta part de la indústria que suposa una de les majors oportunitats dins del seu procés de diversificació en la seva vocació de desenvolupar solucions tecnològiques en tota la cadena de valor de la indústria del viatge.

Segons ha explicat, l'objectiu és anar augmentant el nombre de clients en tots els segments i un cop el producte implementat i provat la idea és comercialitzar-lo "de manera massiva".

L'ALIANÇA AMB IHG, LA PROVA PILOT

InterContinental Hotel Group (IHG) es va convertir en el primer client d'Amadeus per a la creació d'un sistema de reserves d'hostes d'última generació. Avui dia aquesta solució s'ha implementat en més de 1.000 hotels del grup britànic, i ho estarà íntegrament al començament de l'any 2019. En paral·lel, la companyia ha desenvolupat un sistema de gestió de propietats d'última generació que opera completament al núvol.

La companyia també continuarà apostant amb força en les solucions tecnològiques per a aerolínies tenint en compte que les previsions són que el trànsit aeri mundial continuï a l'alça, cosa que derivarà en una major necessitat tecnològica.

El 2018, han embarcat 1.656 milions de passatgers gràcies als seus sistemes Altea i New Skies, gairebé un 20% més que el 2017, xifra que supera les seves expectatives. "Per això creiem que la despesa del inversió en tecnologia seguirà creixent durant els propers anys", ha justificat Maroto.

INTEGRACIÓ DE L’NDC A MITJÀ TERMINI

El proveïdor tecnològic de serveis turístics ha anunciat la seva intenció de desplegar el sistema 'New Distribution Capability' (NDC, per les sigles en anglès) a gran escala i convertir-se en consolidador el 2018 un cop aconseguís el certificat de nivell 3 com agregador (el nivell més alt) per oferir capacitats més avançades.

"És un procés a mitjà termini i un treball progressiu i complex que consisteix a integrar el contingut de diversos canals que compten, a més, amb necessitats diverses", ha explicat Maroto, que ha apuntat que tot depèn d'"una evolució natural del negoci".

Pel que fa als recàrrecs aplicats per aerolínies com Lufthsansa, British Airways o Iberia per reserves realitzades a través de sistemes globals de distribució (GDS) a favor dels seus canals de vendes directa, la companyia ha reiterat que això no va afectar el seu negoci i que viuen el procés "amb tranquil·litat".

"És molt complicat jutjar les estratègies de les aerolínies. Elles tenen la llibertat de prendre les seves pròpies estratègies, així com l'impuls del canal directe. L’aconseguir ingressos per diversos mètodes no és una cosa nova en la indústria, les aerolínies proven diferents estratègies de negocis totalment respectables des del nostre punt de vista", ha conclòs.

contador