Els ingressos per publicitat de la companyia han decebut el mercat
Alphabet, matriu de Google, tenia el llistó molt alt amb els comptes trimestrals. La tecnològica ha aconseguit batre les previsions, però uns ingressos per publicitat més febles del que s'esperava li han passat factura. I quan les expectatives són tan elevades, “el marge d'error es torna minúscul”.
És l'opinió generalitzada dels analistes, que tenien grans esperances que Google i YouTube, propietat d'Alphabet, obtinguessin elevades quantitats de diners en efectiu gràcies a la publicitat, però el grup no ha complert el que es preveia.
"Quan s'ha tingut tant d'èxit al passat, les expectatives poden ser altes i aquest és certament el cas de tot el grup d'accions dels Set Magnífics. Tothom espera que aquestes empreses treguin un conill del barret de copa cada vegada que informen i el mínim error provoca una decepció generalitzada, fins i tot si les xifres reals encara mostren guanys positius en períodes comparatius", explica Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell.
Per a l'expert, “el context per a la publicitat ha estat desafiant. Un context econòmic incert posa nervioses les empreses a l'hora de gastar molt en publicitat i moltes empreses estan adoptant un enfocament més cautelós. Aquells que gasten volen més informació per demostrar que estan obtenint el millor rendiment per la inversió. Això significa millors eines de mesura i perfils d'audiència”.
Així mateix, les "decebedores" xifres d'ingressos publicitaris d'Alphabet suggereixen que les empreses de tot el món segueixen sense estar segures del ritme de les retallades dels tipus d'interès per part dels bancs centrals mundials, "per la qual cosa mantenen la pólvora seca en espera de més pistes abans d'obrir les bitlleteres", indica Thomas Monteiro, analista sènior d'Investing.com.
"El mercat havia descomptat una tendència alcista sostinguda en la despesa publicitària, comptant que les empreses ja s'estarien avançant al gir de la Reserva Federal. No obstant, la realitat és que el panorama econòmic mundial segueix sent molt més difícil del que el mercat ha estat calculant darrerament”, remarca.
En aquest sentit, creu que aquest informe és un gran senyal d'advertiment per a les empreses que depenen de la publicitat. "Hauran de seguir millorant els marges, fins i tot trepitjant l'accelerador per a més acomiadaments. Tot i així, una correcció saludable hauria de fer de Google una acció interessant de nou, sobretot per les bones xifres en el negoci del núvol".
Alphabet també està dipositant les seves esperances a la intel·ligència artificial per ajudar a millorar la seva oferta publicitària, i això té un cost, ja que s'està gastant molt en infraestructura que sustenta aquesta tecnologia.
"El mercat pot ser increïblement miop pel que fa a la despesa. Es necessiten diners per guanyar diners i el mercat sol passar per alt la idea que invertir ara podria generar més rendiments en el futur. Els inversors sovint prefereixen veure retallades de llocs de treball i estalvis generalitzats, sense reconèixer que això només podria proporcionar un impuls als guanys a curt termini", afegeix Mould.
Amb tot, les xifres d'Alphabet han estat positives, i demostren que el negoci de la companyia "segueix creixent a bon ritme", diuen a Bankinter.
El benefici net ha estat de 20.687 milions de dòlars, xifra que suposa un increment del 51,8%, fet que es tradueix en uns guanys per acció d'1,64 dòlars, per sobre dels 1,05 dòlars per títol que la tecnològica va obtenir durant els tres darrers mesos del 2022.
Els ingressos han crescut un 13% a la comparativa interanual, i han arribat als 86.310 milions de dòlars, una xifra que també li ha permès batre els 85.330 milions anticipats pel consens.
Per això, "tot i la reacció del mercat, seguim considerant Alphabet com un valor amb bones perspectives de futur i atractiu per tenir en cartera amb visió de mitjà termini", conclouen a Bankinter.