Almirall debuta a l'Ibex amb fortes pujades i un dels pocs en verd

La farmacèutica substitueix al selectiu Mediaset, que es troba en plena fusió amb la seva matriu

Bolsamanía
Bolsamania | 22 jun, 2020 13:51
almirall portada

Almirall debuta a l'Ibex 35 amb fortes pujades (+5%) i és un dels pocs valors en verd del selectiu espanyol. La farmacèutica està substituint Mediaset, en ple procés de fusió amb la seva matriu italiana. L'últim canvi a l'índex es va produir fa just un any quan MásMóvil va substituir a Técnicas Reunidas.

Almirall
9,150
  • 0,33%0,03
  • Max: 9,25
  • Min: 9,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 8,73
17:35 04/10/24

Almirall era, juntament amb Fluidra, una de les favorites per pujar de divisió. La companyia compleix amb els criteris tècnics exigits per a la seva incorporació al selectiu. Compta amb una capitalització superior als 2.200 milions d'euros.

L'any passat va col·locar un 6,3% del seu capital al mercat a través d'una societat patrimonial del seu accionista de referència, Grupo Corporativo Landon. “Formar part de l'Ibex 35 suposa un gran reconeixement als nostres esforços durant molts anys. El nostre treball demostra el compromís que tenim amb els nostres pacients, amb els nostres treballadors i el nostre compromís amb la societat en general”, ha expressat Peter Guenter, CEO d'Almirall, després de conèixer la decisió.

El pronunciament del Comitè no arriba en un bon moment per a Almirall a la borsa, que enguany ja ha retrocedit una mica més d'un 20%. No obstant això, els analistes són molt optimistes, i la consideren la joia amagada de la borsa espanyola. Fins a tal punt, que Credit Suisse n'ha revisat la posició aquesta setmana i li ha adjudicat un potencial alcista del 30% a 12 mesos, fins a 18 euros per acció, (actualment el valor cotitza a 11 euros.)

contador